Advertentie

Wintereiland speelt zich weer af op het eiland Mure, net als Café Zon en Strand, Een verre kust en het eindeloze strand. Wintereiland speelt in de winter, waar het nauwelijks licht wordt overdag. Flora is zwanger, maar haar partner reageert niet zoals ze hoopt, Lorna heeft een onmogelijke liefde. Fintan, Flora’s broer, verzorgt zijn man die ernstig ziek is. Saïf de man die vluchtte uit Syrië met zijn zoontjes en huisarts is op Mure, kan zijn verleden niet achter zich laten. Kerst komt eraan, maar niet iedereen is in kerststemming. Maar op Mure, waar iedereen van elkaar afhankelijk is, is kerst een feest dat men met z’n allen voorbereid; iedereen heeft elkaar nodig.

Jenny Colgan is een schrijfster van Feelgood boeken. Toch is haar stijl nèt iets anders. Ze gaat moeilijke thema’s niet uit de weg: kanker, vluchtelingen en integratie van vluchtingen en homo’s komen aan bod in haar verhalen. Ze schrijft erover, zonder dat het beladen wordt of zwaar.
Ook neemt het verhaal steeds weer een andere wending. Wanneer Tripp, een Amerikaan zijn zieke broer op het eiland bezoekt, heeft Tripp alles in zich om iedereen af te stoten. Maar dan krijgt het verhaal een wending waardoor Tripp Tripp blijft, maar toch iets veranderd.
Dit boek heeft de mooiste opening die ik ken. Bramble, de oude hond van Eck de vader van Flora, neemt de lezer mee als hij de ochtendkrant haalt. Zo leert de lezer het eiland kennen (fijne plekjes om tegenaan te plassen) en wordt nog even teruggeblikt op de voorgaande delen.
Dit boek is los te lezen, maar het leukste is om de boeken en het kleine deel eerste te lezen.

Jenny Colgan werd in Schotland geboren, woonde op verschillende plekken in de wereld. Maar uiteindelijk kwam ze toch weer terecht in Schotland. Inmiddels heeft ze verschillende boeken op haar naam staan.

Reacties op: De mooiste opening en wendingen

42
Wintereiland - Jenny Colgan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker