Advertentie

Titel: Het tuinfeest
Auteur: Bettie Elias
Uitgever: Houtekiet
Genre: Thriller
Verschijningsdatum: mei 2019
Blz.: 312

Over de auteur:
Bettie Elias schreef meer dan dertig jeugdboeken en werd daarmee meermaals bekroond. Met deze eerste psychologische misdaadroman toont zij opnieuw haar talent voor sterke observaties en levensechte karakters.

Achterflap:
Voor haar veertigste verjaardag organiseert Cleo een tuinfeest dat perfect moet zijn. Alles zit mee. Het is een zwoele zomeravond en de champagne vloeit rijkelijk. Haar vrienden vermaken zich opperbest met de andere gasten. Tot Laura, de dochter van Tessa en Thomas, spoorloos blijkt. Wanneer het meisje de volgende ochtend dood wordt aangetroffen, wijst alles op een ongeluk.

De vriendengroep zoekt steun bij elkaar. Maar Tessa stelt zich steeds meer vragen over de dood van haar kind. Haar zoektocht zet de vriendschap onder hoogspanning. Wat gebeurde er werkelijk tijdens die fatale nacht? En kun je je vrienden ooit echt kennen?

Mijn mening:
Een perfect georganiseerd tuinfeest loopt uit op een drama wanneer een van de aanwezigen, de jonge aantrekkelijke Laura vermist raakt. Cleo, getrouwd met Lucas heeft voor haar eigen verjaardag een perfect tuinfeest georganiseerd voor hun wederzijdse vrienden. Cleo voelt zich na jaren vriendschap nog steeds niet echt thuis bij de vrienden die Lucas al kent sinds zijn jeugd. Haar karakter zit haar dusdanig in de weg dat ze eigenlijk geen echte vrienden heeft, ze is veel te druk met zichzelf, toch wel op het irritante af.
De vriendengroep dreigt door de vermissing uit elkaar te vallen, Tessa en Thomas rouwen om het verlies van Laura en zowel Cleo, Lucas, Jennifer als David weten niet hoe ze met de situatie om moeten gaan. Dit wordt vooral veroorzaakt door alles wat zich zowel voor als tijdens het feest heeft afgespeeld.

‘We hebben elk een groot verdriet, dat nooit meer zal weggaan, dat hoogstens naar de achtergrond zal verdwijnen, waarvan de scherpe kanten door het leven zullen afgevijld worden, waar ieder op zijn manier mee moet leren verder te leven.’

Zodra je start met lezen wordt je het verhaal ingetrokken en is het vinger wijzen naar de mogelijke dader begonnen. Elk karakter in het verhaal is goed uitgewerkt, waardoor je voor de een sympathie voelt en de ander wel iets zou willen doen. Er is een vriendengroep gesitueerd zoals elke vriendengroep zou kunnen zijn. Men moet dealen met de partner van de ander of men dit nou wil of niet, die krijg je er als het ware gratis bij.
De schrijfstijl van Elias is zeer fijn om te lezen, het is geen ingewikkelde kost maar weet vooral je nieuwsgierigheid van het begin tot het eind vast te houden. De zinsbouw is vanwege de Vlaamse schrijfstijl soms wat anders dan we in het Nederlands zouden verwachten maar dit is totaal niet storend, het hoort gewoon zo. De hoofdstukken zijn allen kort en er zijn tevens steeds korte hoofdstukken ingevoegd die het verloop van het feest weergeven.
Het tuinfeest is een verhaal waarin vooral wraak, jaloezie, schuldgevoel en emotionele schade de boventoon voeren.
Naar het plot toe wordt langzaam duidelijk wat zich nu precies in de bewuste nacht heeft afgespeeld en komen alle leugens en waarheden op bizarre wijze boven tafel.

Is eerlijk zijn niet altijd het beste?

Het tuinfeest is een verhaal wat mij van de eerste tot de laatste bladzijde heeft weten te boeien en ik zou het echt erg fijn vinden als Bettie Elias door gaat met het schrijven van spannende misdaadromans, want zo lees ik ze graag.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3
Psychologie: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5

Het tuinfeest krijgt hiermee een mooie 4 sterren.
Bianca
Reacties op: Het tuinfeest

29
Het tuinfeest - Bettie Elias
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker