Advertentie

Mijn mening:
Leven met een leugen is een los te lezen vervolg op Baguette met jam voor twee, allereerst zou ik je aanbevelen ook het eerste deel te lezen. Punt één, omdat je de personages dan beter kent, punt twee, het zijn allebei fantastische verhalen.
In Leven met een leugen draait alles om Sofie en Jelle, ze kennen elkaar al jaren, Jelle is de vriend van Nate en heeft Sofie lang gezien als het kleine zusje van.
Tot er in de puberteit een wilde nacht plaats vindt die beiden anders beleven, ze verliezen elkaar daarna weer voor jaren uit het oog. Jelle lijkt als het ware op de vlucht te slaan, dit heeft niet alleen met Sofie te maken maar ook door een traumatische ervaring uit de jeugd van de vriendengroep. Jelle leeft jaren als een losbol en Sofie zoekt geborgenheid en liefde, dit lijkt niet samen te gaan.

‘weet je, ik wil er alles aan doen om dit te laten werken en ik weet dat ik daarvoor eerlijk moet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik in drijfzand ben beland met je. Ik kan mijn verleden niet ongedaan maken. Als je dat van me verlangt hebben we geen toekomst.’

Wanneer ze elkaar tijdens een skivakantie letterlijk weer tegen het lijf lopen lijkt het hek van de dam, Jelle zet alles op alles om Sofie voor zich te winnen, dit gaat niet zonder slag of stoot en het is maar de vraag of er ruimte is voor vergeving en een toekomst samen.
Wendy Brokers schrijft hartverwarmend, continu voel ik de emoties door mijn eigen lijf gieren. Zij weet de intimiteit die er speelt tussen de personages met een intens gevoel over te brengen.
Van het begin tot het eind ben ik ontroerd door dit met momenten hartverscheurend maar ook zeer liefdevol verhaal.

Ieder mens maakt fouten in zijn leven. Vaak kleine, soms grote. Je struikelde. Een enkele keer viel je. En je krabbelde weer op. Sms had je een poos een ketting met een steen aan je been. Daardoor kwam je maar moeizaam vooruit. De steen sleet vanzelf als je hem maar lang genoeg met je meetorste.

En wat geeft het mij een opgelucht gevoel dat ik in het nawoord lees dat we ook nog een vervolg krijgen waarin Femke, de zus van Jelle beter gaan leren kennen, ik kijk er enorm naar uit.

Ik geef Leven met een leugen dik verdiend 5 sterren.


Reacties op: Leven met een leugen

121
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker