Advertentie

Derk Visser (1959) schreef onder andere Patchouli (2005) en Suikerspin (2015). Zijn boeken gaan meestal over jongeren met problemen.

Angel groeit op zonder vader in een achterstandswijk samen met haar moeder Patty die stripper is in een privé club. Zij werd geboren na een onenightstand toen haar moeder 15 jaar was.
Ze heeft het niet makkelijk op school en heeft veelvuldig ruzie met iedereen.
Ze schaamt zich vaak voor haar moeder;
'Mama draagt een jurkje van niks. Dun als crêpepapier. Een decolleté tot aan haar navel. En bij de onderkant zie ik een randje van haar billen'.
Ze bezoekt regelmatig haar opa die, ondanks dat hij ziek is, nog steeds drinkt en rookt.
Wanneer er een nieuw meisje, Kayleigh, in haar klas komt voelt ze een klik die verder gaat dan gewone vriendschap.

Angel is een typische puber, ze heeft iets meer problemen maar haar reacties en haar gevoelens zijn als iedere andere puber heel verwarrend.
Het verhaal is opgesplitst in 3 delen, elk deel verteld een stuk uit het leven van Angel wanneer zij 12, 13 en 15 jaar is.
Het is een warm verhaal met veel humor. De relatie tussen moeder en dochter is af en toe moeizaam maar zeker niet slecht. Ze hebben samen af en toe de grootste lol en dat voel je als lezer heel goed. Zo voel je onder andere ook de schaamte van Angel voor haar moeders strip-carriere, de onmacht van moeder Patty of zij wel een goede moeder is en de warme gevoelens van Angel voor Kayleigh.
Derk Visser heeft hedendaagse perikelen in het verhaal gestopt; puber dingen, roken, drinken, tienerzwangerschap, achterstandswijk en een ontluikende liefde die niet perse traditioneel is.
De zinnen zijn eenvoudig en lezen lekker, het verhaal pakt je in en vaak heb je als lezer moeite om te moeten stoppen. Het is geen dik boek en dat is jammer want eigenlijk zou je verder willen lezen.
Drama Queen is een mooi boek geschikt voor tieners, jongvolwassenen én volwassenen.

Reacties op: Het verhaal pakt je

70
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker