Advertentie

Angelique Haak (1978) werd met haar debuut Een nieuw begin genomineerd voor de Schaduwprijs 2018.
Daarna volgde Uitgeschakeld en nu alweer haar derde thriller Zwarte ziel met opnieuw Jennifer Brugman in de hoofdrol.

Wanneer 2 tieners een koffer vinden met een hoofd worden Jennifer Brugman en Ricardo de Graaf op de zaak gezet. Wanneer het onderzoek vast loopt roept Martin (hoofd van de afdeling) de hulp in van Evie Smit, een paragnoste.
Lukt het de rechercheurs en Evie om de moordenaar en het vermiste tweelingzusje te vinden? Wat is de rol van Evie en kan zij de rechercheurs wel helpen?

De hoofdstukken beginnen met benoeming van de dag. Op deze manier 'loop' je als het ware als lezer mee met de rechercheurs. De dingen worden uitgelegd en besproken met zaken uit het verleden als voorbeeld.
Hoewel dit boek opnieuw Jennifer Brugman als hoofdpersoon heeft is het gemakkelijk los van de andere boeken te lezen. Wel heb je wat meer achtergrondinformatie over het verleden van Jennifer wanneer dit niet je eerste boek is van Angelique Haak.
De schrijfstijl is weer heerlijk, geen moeilijke woorden of ingewikkelde zinsconstructies en dat is typerend voor de boeken van Angelique Haak.
Het boek is van begin tot eind een aaneenschakeling aan plotwendingen.
Telkens licht de schrijfster een tipje van de sluier op en als lezer ben je geneigd om 'aha' te zeggen om daarna weer een 'oh oké, toch niet' eruit te gooien. Ook dit is typerend voor de (tot nu toe 3) boeken van Angelique Haak.
Hierdoor heb je als lezer wederom moeite om het boek weg te leggen.
Zwarte ziel is een super goede thriller die opnieuw de verwachtingen overstijgt.

Reacties op: Opnieuw de verwachtingen overstegen

107
Zwarte ziel - Angelique Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker