Advertentie

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Stille wateren’ ben je geboeid. Je merkt dat er iets is met Sophie, maar je hebt in eerste instantie geen idee wat er is gebeurd en welke gevolgen dat heeft gehad. Stukje bij beetje geven de auteurs je wat meer informatie. Dit gebeurt door de situaties uit het heden en door het lezen van flashbacks. Als lezer probeer je zelf een invulling te geven wat Sophie heeft gedaan, waarom ze dit heeft gedaan en hoe ze hier nu het beste mee om kan gaan.

De zussen hebben met Sophie een interessant personage gecreëerd. Ze heeft veel meegemaakt, stuit op allerlei onbegrip en weet soms niet wat ze met zichzelf aan moet. Met name dat laatste weten de auteurs feilloos over te brengen op hun lezers. Moet je nu medelijden met haar hebben? Of heeft ze een en ander toch aan zichzelf te danken? Je hinkt regelmatig op twee gedachten bij de hoofdpersoon uit het boek.

Richting het einde van het verhaal volgt een verrassende wending, die je tot op dat moment niet hebt zien aankomen. Je zult misschien zelfs even helemaal versteld staan van een bepaalde gebeurtenis. ‘Stille wateren’ is een uitermate interessant boek, dat je het liefste in één ruk uit wil lezen.

Reacties op: Uitermate interessant boek

40
Stille wateren - Eva Nagelkerke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker