Advertentie

Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen. Ik piepte door mijn neus en knarste met mijn tanden. Mijn ogen rolden. Ik dacht dat mijn hart het zou begeven, mijn longen zouden barsten en mijn hoofd zou ontploffen. Het duurde dit keer langer dan de vorige ronde voor ik bijkwam.
Lara wordt door een oude bekende gevraagd om in Londen een verdwenen activiste te helpen opsporen. Sebastian wil haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn. Lara gaat op onderzoek uit en raakt steeds dieper in de problemen. Ondertussen komt ze in contact met een interessante man, Colin, die bij de recherche werkt. Al snel blijkt dat hij heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een adembenemende reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Zal zij erin slagen datgeen wat verborgen ligt in de duisternis aan het licht te brengen? En hoever is zij bereid hiervoor te gaan?

Beproevingen is een ecotriller om eerlijk te zijn wist ik niet goed wat ik daar precies van moest verwachten,maar na het boek gelezen te hebben ben ik fan! Het boek laat je kennis maken met verschillende onderwerpen zoals: Dierenactivisten, dierenmishandeling en dierenleed.

“Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen.”
-Beproevingen, Janine Keijser.

Het is een onderwerp waar ik zelf niet veel over lees maar, het is een onderwerp waar je een heel spannend een pakkend verhaal over kan schrijven en dat heeft Janine dan ook zeker gedaan!
Het is ook nog eens een makkelijk te lezen boek,je kan gewoon niet stoppen met lezen.
Ook is de boodschap van het boek super goed en duidelijk: Stop met de dierenproeven.

Met de hoofdpersonage kreeg ik pas later in het boek een betere band. Vooral in het begin, alsof er nog van alles te vertellen was over Lara. Maar wanneer je het boek hebt uit hebt, begrijp je zeker meer van Lara en is het juist logisch hoe alles in elkaar steekt.

Daarom geef ik Beproevingen van Janine Keijser **** sterren!
Reacties op: Beproevingen

18
Beproevingen - Janine Keijser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 7,50
E-book prijsvergelijker