Advertentie

Bij Room Service kruip je in de huid van Fender, Linne én de dader. De stukjes vanuit de dader verraden veel, maar net niet genoeg. De wisselende perspectieven zorgen dat je in het verhaal blijft én de personages zijn alles behalve oppervlakkig. Je begrijpt de personages en hun keuzes. Ze doen geen onzinnige dingen dat je denkt: 'huh, dat zou iemand in het echt nóóit doen.' Natuurlijk hebben ze wel moed en kruipen ze niet weg in een hoekje, zodat het verhaal spannend is en er actie in blijft.

"Het is tijd dat ik mezelf aan haar voorstel."

Tijdens het lezen dacht ik een hele tijd: dit is wel héél voorspelbaar, ook leek alles heel duidelijk. Ook al had ik dit einde niet verwacht, de zogenaamde duidelijkheid maakte het wel een stuk minder spannend. Anders dan Fright Night, werd ik er niet heel bang door.

Wel waren de extra dingen in het verhaal: de krantenknipsels, brieven en de stukjes vanuit de dader erg leuk om te lezen en maakte het verhaal helemaal af! Mijn oog viel ook meteen op de cover. De cover en de flaptekst hebben me nieuwsgierig gemaakt.

Het boek bestaat uit een soort delen. Elk 'deel' begint met een deurhanger. De deurhanger heeft de initialen van Riverside: RS, wat ook de initialen van Room Service zijn. De eerste deurhanger heet: reservering, dan heb je: entree, bar, suite en ga zo maar door. De opmaak van dit boek vindt ik echt supermooi en duidelijk!

Ook nog een leuk weetje: Maren Stoffels wilde altijd al in een 5-sterren hotel slapen en heeft er een rondleiding gekregen. Toen ze daar was begon het idee voor Room Service! Dit vertelde ze op de dag van de Jonge Jury en achter in het boek!

Dit boek is een aanrader voor iedereen die van jeugdtrillers houdt! Ik geef hem 4 sterren.

Kijk ook eens op mijn boekenblog https://booksandparis.blogspot.com/

Reacties op: Recensie Room Service

81
Room Service - Maren Stoffels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners