Advertentie

“Ze bleef kalm toe hij het haar vertelde.” Iedereen die dat leest zit al op het puntje van zijn stoel. De roman heeft niet een normale verhaallijn die de meeste romans hebben. Toch speelt ook in Juliet, Naakt muziek een grote rol. Dit komt door de grote romanfiguur Tucker Crowe. Crowe is een singer-songwriter die heel geliefd was bij velen maar toch niet iedereen. Deze roman is daarom geen gewone romen en neemt daarom ook een bloedstollende wending.

Duncan is een extreme muziekfanaat die dol is op de albums van Tucker Crowe. Na een lange bedaarde periode verschijnt er ineens een akoestische versie van zijn bekendste album Juliet. Deze gebeurtenis betekende een hele rollercoaster in het leven van de personages. Duncan is helemaal in de ban van dit album “Juliet Naakt” en hoopte dat zijn vrouw er met hem in zou meegaan maar tevergeefs. Annie vindt het album niets en dus zoekt Duncan steun in de arme van een andere vrouw. Duncan heeft iemand “ontmoet” of beter gezegd meer dan ontmoet. Hij bekend zijn zonden aan zijn vrouw Annie en de relatie gaat nog ziekelijker achteruit. Annie is in shock en geraakt zwaar gedeprimeerd. Heeft ze nu 15 jaar van haar leven verknald, heel haar jeugd verknoeid, alles om zeep gegooid om vanaf de eerste keer haar hart te volgen?

Je hart volgen en ervoor kiezen, dat is wat Nick Hornby de lezer wilt duidelijk maken met zijn verhaal. Hornby kan ongelofelijke stukken schrijven die tot in de puntjes zijn uitgewerkt zoals bepaalde situaties van nu. Daarnaast is zijn stijl ook heel vloeiend en luchtig wat het lezen charmant maakt. Toch is er in het verhaal veel humor en genot en blijft het een prachtige dramatische roman.

Reacties op: Recensie: Juliet, Naakt

23
Juliet, naakt - Nick Hornby
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker