Advertentie

Eva Nagelkerke is het schrijvers pseudoniem van de zussen Victoria en Alexandra Nagelkerke, voorheen schreven zij onder de naam Eva Monté. Stille wateren is na Te koop en Zwaartekracht hun derde thriller.

In Stille wateren maken we kennis met de 29-jarige Sophie. Sophie woont momenteel bij haar ouders thuis. Tien jaar geleden is er iets verschrikkelijks gebeurd, waar ze nog dagelijks ellende door heeft. Sindsdien kan ze niet meer op zichzelf wonen. Helaas lopen de spanningen thuis regelmatig hoog op. Sophie begint te twijfelen over wat er destijds is gebeurd en wil alles uit de kast halen om de waarheid op tafel te krijgen.

De eerste paar hoofdstukken uit Stille wateren word je door Nagelkerke met veel vraagtekens achter gelaten. Je weet als lezer dat Sophie in het verleden iets verschrikkelijks is overkomen, maar wat precies is niet duidelijk. Hierdoor wil je als lezer alleen maar blijven lezen om erachter te komen wat er precies is gebeurd. De schrijfstijl sluit hier goed bij aan. Het boek lees je in sneltreinvaart uit. Hoofdstukken uit het heden en verleden wisselen elkaar af, waardoor de vragen die in het heden ontstaan door het verleden worden beantwoord.

Daarnaast worden de verschillende personages ook goed beschreven. Sophie woont bij haar ouders thuis en leidt een heel ‘gevangen’ leven. Ze wordt enorm kort gehouden door haar ouders en wordt bijvoorbeeld altijd gebracht en gehaald naar haar bijbaantje in de bloemenwinkel waar ze vier ochtenden in de week wat geld verdient. Dit roept natuurlijk vragen op, ook omdat je op dat moment in het verhaal nog niet weet waarom de ouders van Sophie dit doen. Nagelkerke beschrijft de verschillende frustraties en emoties van Sophie hierbij enorm goed. Hierdoor kun je je goed inleven in Sophie en krijg je, zonder dat je weet wat er in het verleden is gebeurd, eigenlijk medelijden met Sophie. Terwijl dit misschien aan de andere kant wel helemaal niet terecht is. Dat maakt het boek juist zo goed. Je wordt als lezer continu aan het denken gezet!

Als dan eindelijk de laatste paar hoofdstukken in zicht komen en het plot zich onthuld, word je als lezer een beetje beduusd achter gelaten. In het gehele verhaal bouwt de spanning zich op en blijf je in het verhaal zitten. Het plot wordt kort en bondig beschreven, dit past niet bij de rest van het verhaal. Vijftig tot zeventig bladzijden meer hadden zeker niet overbodig geweest.

Deze psychologische thriller van Eva Nagelkerke is zeker de moeite waard om te lezen. Een boeiend en spannend verhaal wat je vanaf hoofdstuk één in je hoofd nestelt. Wat is er met Sophie gebeurd en waarom leidt ze nu het leven wat ze leidt!

Reacties op: Stille wateren hebben diepe gronden

44
Stille wateren - Eva Nagelkerke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker