Advertentie

Deze weergaloze thriller van Megan Goldin, de escaperoom, over de werknemers van een investeringsmaatschappij is een echte "pageturner".
Megan Goldin was een buitenlandcorrespondent voor Azië en het Midden-Oosten en oorlogsverslaggever. Ze woont nu in Melbourne en schrijft fictie. De escaperoom is haar tweede boek, haar eerste boek The Girl In Kellers Way is (nog) niet vertaald in het Nederlands.

De hoofdrolspelers in de escaperoom zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam in een lift en Vincent, Jules, Sylvie, Sam, Sara en Lucy op de werkvloer van een investeringsmaatschappij.
Het verhaal zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit door vrouwonvriendelijkheid en ongebreidelde geldzucht in een keiharde zakenwereld. Iedere lezer is gelijk op de hand van de twee underdogs in het verhaal, namelijk Sara en Lucy.
Sara is een leuke hardwerkende net afgestudeerde bedrijseconome, die net haar MBA-diploma heeft gehaald, maar nog geen baan heeft kunnen vinden. Haar ouders zijn ziekelijk en ze heeft geld nodig om haar studie af te betalen en haar ouders bij te staan in de hoge ziektekosten. Lucy is een echte vrouwelijke nerd, die niet representeerbaar genoeg wordt geacht om een publiekelijke functie te bekleden. Ze wordt als autist gezien, terwijl ze echt vriendelijk, bijzonder en slim is.

Tegelijker tijd worden Vincent, Jules, Sylvie en Sam naar een vergadering geroepen, waar ze niet mogen ontbreken. Eigenlijk moeten ze allemaal ergens anders zijn, maar ze komen allemaal, omdat ze bang zijn ontslagen te worden in de volgende ontslagronde. Ze gaan allemaal een lift in die uiteindelijk een escaperoom blijkt te zijn.

Vanaf dat moment wordt het echte verhaal verteld en blijft het boek boeien tot de laatste bladzijde.

Een echte aanrader.

Reacties op: De kunst van het oorlogvoeren

255
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker