Emotionele parel
Wat een prachtverhaal was dit… Kristin Hannah is in dit boek opnieuw een meester in het een plaats geven van rauwe emoties. Ze verbloemt niets en dat maakt dit verhaal zo krachtig. Je leeft intens mee met elk personage: met Jolene, met Michael, maar ook met hun puberdochter. Ze roepen allemaal op hun eigen manier sympathie op en je kan begrip opbrengen voor hoe ze elk de nieuwe werkelijkheid beleven.
Ik heb dit boek voornamelijk beluisterd (tijdens het puzzelen) en het is mede dankzij de warme voorleesstem van Margo Dames dat dit verhaal echt onder mijn huid kroop.
De weg naar huis is zo’n verhaal dat je nog even blijft nazinderen, eentje waar je na de laatste bladzijde (of minuut) echt van moet bekomen.