Advertentie

"Dit is werkelijkheid. Geen droom, geen afschuwelijke nachtmerrie, maar realiteit." ~ p18.

Wat een geweldig boek was dit toch weer. Heerlijk al die twists en onthulling aan het einde. Ik hou ervan!

"Is hij wakker geworden in een parallel universum – leeft iemand anders nu zíjn leven?" ~ p58.

Kwijt vertelt het verhaal van Jim Vermeersch. Getrouwd met Iris, vader van de tiener Vince en eigenaar van een goed lopende patisserie in London. Zijn leven lijkt niet beter te kunnen, tot hij op een dag wakker wordt en een deel van zijn herinneringen kwijt is. 2 jaar om precies te zijn.
Door het wisselen van perspectieven en spelen met heden en verleden krijg je als lezer druppelsgewijs informatie. Dit zorgt ervoor dat je continue alert blijft en bij alles je vraagtekens blijft zetten. Heerlijk! Sandra J. Paul weet de karakters zo te beschrijven dat je empathie, haat, jaloezie en verlies voelt tijdens het lezen. Je leeft mee met Jim en Vince, en hoopt op het beste. Als lezer wordt je beloont met een verrassend einde en geweldige onthullingen, en stiekem baal ik gewoon dat hij alweer uit is.

"Het verleden moet begraven blijven, maar het nu is. Antwoorden veroorzaken stress, ellende, frustratie. En hartpijn." ~ p158.

Een absolute aanrader voor mensen die houden van het ontrafelen van geheimen. Een boek dat je scherp weet te houden tijdens het lezen. En mij absoluut heeft verrast met het einde. Dikke 5 sterren!

Reacties op: The Bookbabe

120
Kwijt - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker