Advertentie

Bloed en beenderen is het debuut die gelijk uit een trilogie uit de serie vanThe Orïsha Legacy zal bestaan. De doelgroep waar Tomi Adeyemi deze trilogie voor schrijft is 15-18 jaar. Het verhaal word vertelt vanuit verschillende oogpunten. Meestal is dit vanuit Zélie, Amari, Inan of Tzain.
Maar is dit debuut gelijk een waarvan je op het puntje van de stoel gaat zitten, of valt het onder de categorie hoog van de toren blazen?

In Orïsha is altijd magie geweest, totdat de koning besloot om tijdens de zonnewende de divîner (de mensen met magie, hebben allemaal een donkeren huidskleur en wit haar, worden ook wel voor wormen uitscholden) aanviel. Tijdens deze aanval waarin bijna alle divîners worden vermoord ziet Zélie hoe haar moeder word vermoord.

Een aantal jaar later beginnen sommige divîner weer tekenen van magie te vertonen. Hierdoor is Zélie van plan om in de volgende zonnewende de magie volledig terug te brengen, anders zal magie nooit meer kunnen bestaan in Orïsha. Maar als Zélie de magie terug wil brengen moet ze een lange zware reis doorstaan.
Wanneer Zélie voorbereidingen treft voor haar reis ontmoet ze Amari. Amari is de dochter van de koning, maar zij heeft net moeten aankijken hoe haar vader haar dienstmeisje die een divîner was vermoorde. Amari heeft voordat ze weg liep van huis een rol gestolen die krachtige magische krachten bezit.
Zélie besluit om Amari mee te nemen naar haar dorp en samen gaan ze op reis om door middel van de rol de magie in Orïsha terug te brengen.

De reis kent verschillende tegenslagen en gevechten, maar wanneer Inan, de broer van Amari, achter hun aan zit, beseffen ze pas waardoor de koning de magie heeft verbannen en hoe belangrijk het is als de magie terugkomt.
Zal het ze lukken om op tijd de zonnewende te halen en de magie terug te brengen? En wat voor tegenslagen staan hun te wachten?

Tomi Adeyemi weet zeker hoe ze een pen dient te bedienen. Het verhaal loopt vlot alleen is het niet altijd gelijk duidelijk vanuit welk personages het verhaal wordt verteld. Dit maakt wel dat het verhaal niet makkelijk oppakt nadat je het boek weggelegd hebt.
Mag dit de pret drukken wat betreft de inhoud? Nee, absoluut niet. Het verhaal heeft veel potentie en zal menig lezer nog lang laten nadenken over het vervolg.

Reacties op: Bloed en beenderen

235
Bloed en beenderen - Tomi Adeyemi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker