Advertentie

Deze week is het alweer een jaar geleden: de brand die mijn leven voor eeuwig veranderde. Van een normaal meisje veranderde ik in een monster vol met littekens.

Ava Lee is de enige die vorig jaar deze afschuwelijke brand heeft overleefd, maar niet zonder gevolgen. Haar lichaam is voor 60% verbrand, waardoor ze vol zit met littekens, misplaatste lichaamsdelen en een missend oor.

Nu een jaar na de brand is het volgens dokter Sharp en Cora, de tante van Ava, tijd om te re-integreren. Ava ziet dit echter helemaal niet zitten, maar besluit uiteindelijk toch om school te proberen voor 2 weken. Ook sluit ze zich aan bij een praatgroep voor brandwondenslachtoffers, of brandoverlevers zoals Ava het noemt.

Haar eerste schooldag is een regelrechte ramp. Iedereen kijkt haar vol afschuw aan en overal wordt over haar gepraat. Maar hier komt al snel verandering in als ze de energieke Piper ontmoet bij de praatgroep. De meiden worden dikke vriendinnen. Piper wil Ava uit haar comfortzone krijgen zodat ze hierdoor haar “normale” leven weer kan oppakken. Mede door Piper besluit Ava zich op te geven voor de toneelgroep, iets wat de Ava-van-voor-de-brand vol liefde deed. Zal het Ava lukken om haar “normale” leven weer op te pakken, en weer te doen wat ze zo graag voor de brand deed?

Het vuur in mij is het debuut van Erin Stewart. Hiermee heeft ze meteen de spijker op de kop geslagen. Wat een geweldig boek!

Pesten, brandoverlevers, eenzaamheid en vriendschappen komen heel erg goed naar boven in het verhaal. De schrijfstijl is heel erg prettig waardoor je het boek het liefst in 1x wil uitlezen.

Stewart heeft zich goed in weten te leven in Ava waardoor het verhaal van Ava heel duidelijk en realistisch is. Ava is als hoofdpersonage het meest uitgewerkt. Als lezer krijg je al haar gevoelens en gedachten te weten. Doordat Ava zo uitgewerkt is, kun je je heel goed inleven in haar.

Persoonlijk ben ik niet snel geraakt door een boek, maar jemig, wat is dit boek goed. Ook ik heb het niet droog kunnen houden tijdens het lezen. In mijn ogen dus een topdebuut van Erin Stewart!

Reacties op: Een topdebuut van Stewart, vol met heftige thema's

9
Het vuur in mij - Erin Stewart
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker