Advertentie

Wie nog nooit van Caroline Van Hemert heeft gehoord denkt misschien aan een Nederlandse of Vlaamse (“Van” wordt met een hoofdletter geschreven) auteur. Maar de schrijfster van “The Sun is a Compass” is een Amerikaanse avonturierster en biologe (ornitholoog). Toch is dit boek (juist) ook toegankelijk voor niet-vogel-kenners. Debutante Van Hemert beschrijft een tocht van 4000 mijl die ze samen met haar man Patrick Farrell door de staat Alaska en (gedeeltelijk) door Canada reist.
De lezer krijgt veel mee van de natuur van Alaska, de schoonheden en tegelijkertijd de ontberingen van de reis, al heeft die laatste term een dubbele betekenis omdat naast vogels ook juist beren een hoofdrol spelen in dit verhaal.
“Met de zon als kompas” is een aanbeveling voor liefhebbers van schrijvers als Cheryl Strayed, Josie Dew of Ffyona Campbell. Het boek leest vloeiend, mede dankzij vertaalster Hanneke Bos. Op een van de eerste bladzijden is een kaartje toegevoegd, zodat de reis ook voor niet-Alaska-kenners gemakkelijk te volgen is. Daar waar Caroline en Pat de wandelschoenen, ski’s of een raft nodig hadden kan de lezer vanuit een luie stoel deze reis herbeleven!

Reacties op: Caroline Van Hemert ontbeert....

14
Met de zon als kompas - Caroline van Hemert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker