Advertentie

Eros en zijn vrienden is het tweede verhaal over de Schotse collie Eros. In het eerste boek: Eros allergrootste wens maak je kennis met Eros, de zwarte Schotse collie die graag bij een liefdevol gezin wil wonen. Inmiddels heeft Eros zijn plekje gevonden in het gezin van Bob, Reena, Marc en Desi en is hij blij met zijn thuis. In het tweede deel maakt Eros weer nieuwe dingen mee. Zo ontmoet hij andere dieren. Soms weet hij niet hoe hij zich moet gedragen, maar leert hij steeds meer over de ‘grote wereld’.

Het boek is geschreven door Renée Gellings – Van Heel, de uiteindelijke eigenaar van Eros, die al zijn avonturen in twee leuke kinderboeken heeft beschreven. In het tweede deel leer je Eros nog beter kennen. Waar hij in het eerste deel nog veel met honden van zijn eigen ras omging, maakt hij nu kennis met andere hondenrassen, groter of kleiner dan hij. Ook ziet hij andere dieren, zoals een egel en een paard, en leert hij (soms op pijnlijke wijze) met deze andere dieren om te gaan.

Het boek is in tegenstelling tot het eerste deel niet geïllustreerd, maar bevat allemaal foto’s van Eros en de dieren die hij ontmoet. Dit geeft een mooi beeld van de hond en maakt alles nog realistischer en persoonlijker. Leuk dat de auteur deze persoonlijke foto’s met de lezers deelt! De auteur laat de dieren weer tegen elkaar spreken, waardoor het echte dierenverhalen zijn geworden.

Qua schrijfstijl is te merken dat de auteur zich heeft ontwikkeld. Het verhaal bevat minder geschreven spreektaal en dat maakt het boek fijner om te lezen. De schrijfster gebruikt toegankelijke teksten, waardoor het boek zeer begrijpelijk is en prettig leest. Aan het einde van dit tweede deel wordt het boek ook emotioneel, omdat Eros’ gezondheid achteruit gaat en uiteindelijk is het zo erg, dat hij inslaapt. Deze gebeurtenis is verdrietig, maar ook leerzaam voor kinderen. Ze leren dat dieren soms doodgaan, maar dat dit bij het leven hoort en je verdrietig mag zijn.

Eros en zijn vrienden is een leuk dierenverhaal, geschreven door Renée Gellings – Van Heel. De dieren voeren onderling leuke ‘menselijke’ gesprekken, waardoor een grappig dierenverhaal is ontstaan.

Reacties op: Leuk dierenverhaal

1
Eros, de hond met de witte sjaal Deel 2 - Renee Gellings-van Heel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker