Advertentie

In een afgelegen gebied wordt het verbrande lichaam gevonden van een vrouw. Wie is zij en wat is er met haar gebeurd? De dader is heel secuur te werk gegaan, waardoor weinig sporen zijn achtergebleven.
Luc Callanach wordt op zijn eerste dag bij de Schotse politie geconfronteerd met deze zaak. Het onderzoek verloopt moeizaam, want er zijn weinig aanknopingspunten. Totdat er ook een andere vrouw verdwijnt, wie heeft haar ontvoerd en gaat het hier om dezelfde dader?

Perfecte resten is een spannende en lugubere thriller van de hand van de Schotse Helen Fields. Het kat- en muisspel tussen de dader en de politie is boeiend om te lezen. De Schotse politie heeft te maken met een slimme en berekenende dader, die er alles aan doet om de politie op het verkeerde been te zetten en hen de verkeerde kant op te sturen.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de politie-teamleider Callanach en dader Reginald King. De keus van de auteur om beide mannen aan het woord te laten, is interessant en maakt deze thriller heel sterk. Voor de lezer is vanaf het begin duidelijk wie de dader is, Reginald King. Dit haalt een deel van de spanning uit het verhaal, maar aan de andere kant is het fascinerend om te lezen wat deze ontvoerder en moordenaar denkt en doet. Zijn geest en handelingen zijn soms erg bizar en worden expliciet en beeldend beschreven, waardoor je alles zo voor je ziet. Zeer boeiend, maar je moet als lezer wel tegen wat bloed en verschrikkingen kunnen.

Perfecte resten is het eerste deel van een thrillerreeks met politiecollega's Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol. In dit eerste deel groeien deze twee collega’s naar elkaar toe. Callanach is vanuit Frankrijk naar Schotland gekomen, om daar opnieuw te beginnen bij de Schotse politie. Zijn verleden laat hem nog niet helemaal los en beïnvloedt zijn karakter. Collega Ava weet er toch voor te zorgen dat hij zijn plekje binnen de Schotse politie weet te vinden, waardoor ze een interessant duo vormen, dat elkaar aanvult.

De vlotte schrijfstijl, spanning, het plot en de boeiende hoofdpersonages maken Perfecte resten tot een boeiende thriller. Hopelijk volgen er nog veel thrillers van deze auteur!

Reacties op: Spannende thriller met sterke personages in de hoofdrol

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker