Advertentie

'Het vergeten dorp' van schrijfster Lorna Cook is haar debuut en kwam in Engeland op nummer 1 in de Kindle-bestsellerlijst. Het is een roman met een oorlogstintje. Het ondertussen bekende concept van iets ontdekken in het heden wat terug leidt naar het verleden. Interessant detail bij dit verhaal is dat het gebaseerd is op een waargebeurd feit. Tuneham is een Zuid-Engels dorp dat in de Tweede Wereldoorlog door het leger in beslag genomen werd en sindsdien niet meer bewoond is. Het werd pas na jaren weer opengesteld voor publiek en het is alsof de tijd er heeft stilgestaan.
Door de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken leest het boek goed door. Het begint met een proloog die direct je nieuwsgierigheid wekt en een epiloog die het geheel mooi afrond.
Heden en het verleden lopen constant vloeiend in elkaar over en wisselen elkaar veelvuldig af zodat er steeds veel te raden over blijft. Al zijn de gebeurtenissen in het verleden uiteraard ook deels geromantiseerd en die in het heden soms wat overtrokken. De personages komen voor dilemma's te staan die relatief snel en simpel opgelost worden. Dit neemt de geloofwaardigheid hier en daar weg en maakt dat het verhaal wat aan de oppervlakte blijft.
Desalniettemin is het een heerlijk boek om even een paar uurtjes in weg te dromen en tegelijkertijd een stukje geschiedenis mee te krijgen.

Reacties op: Een tijdloos verhaal

18
Het vergeten dorp - Lorna Cook
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker