Advertentie

Een 'Stad van meisjes' is een roman in briefvorm maar niet een met heen en weer corresponderen of af een toe een fragment, nee, het is gewoon een lang verhaal en dat maakt het zeer prettig om te lezen.

Het betreft, net als in haar vorige boeken, een levensverhaal van een jonge vrouw maar is tevens een ode aan de stad New York en het theater. De levenslust spat van de bladzijdes af en dat is wonderlijk want het was geen gemakkelijke periode , het is namelijk 1940 en de wereld staat aan het begin van de oorlog. En hoewel Amerika pas later deelneemt is het op een gegeven moment toch voelbaar in de stad. Maar de hoofdpersoon Vivian is door schade en schande wijs geworden en hier niet zo van onder de indruk. . Niet alleen zij is een sterk personage, alle personages hebben een sterk karakter en zijn goed weergegeven. Ook thema's als feminisme en homofobie komen aan de orde maar allemaal ten goede van het verhaal.
Ettelijke keren maakt Vivian de verkeerde keuze maar elke keer komt ze er sterker uit, dit mede dankzij de positiviteit en levenslessen van haar excentrieke tante. En ook al is ze niet altijd even sympathiek toch sluit je haar in je hart en zijn er uit dit boek heel wat positieve levenslessen te halen.
Is het boek dan literatuur? Dat niet maar wel een heerlijk feel-good roman met genoeg stof om nog lang en tevreden aan terug te denken.

Reacties op: Heerlijk nagenieten!

176
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker