Advertentie
    Demi Schoonenberg VIP Club

These Divided Shores is het laatste deel van de Stream Raiders duologie van Sara Raasch en pikt het verhaal gelijk op waar deel 1 is geëindigd.

Ben en Lu zitten samen gevangen in een magisch en schijnbaar onbreekbaar fort waar ze gedwongen worden om permanente magie te maken. Gunnar, die in deel 1 een vrij kleine rol had, heeft in dit deel een welkome en veel grotere rol en voegt zich bij dit duo in hun pogingen hun gevangenis te doorbreken. Ben zelf heeft ook een veel grotere rol nu en zijn twijfels worden goed uitgewerkt. Lu heeft veel te verduren gehad - niet alleen de laatste tijd, maar al jarenlang zoals blijkt in dit boek. Ook zij wordt verder uitgediept.

Vex werd aan het einde van deel 1 afgesplitst van de andere twee hoofdpersonages en krijgt te kampen met schuldgevoel en steeds ergere Shaking Sickness. Zijn grappenmakende persoonlijkheid lijkt een deuk te hebben opgelopen en de lezer krijgt de kans om wat dieper in zijn gedachtegang te duiken onder het pantser van de grappenmaker. Al met al krijg je meer te weten over alle drie de hoofdpersonages dan voorheen, en daardoor weet Raasch een diepere connectie tussen de personages en de lezer te creëeren. Dat is nodig ook, want er gebeurt veel - zodra je tenminste ongeveer het eerste derde deel van het boek uit hebt.

Het boek komt helaas wat traag op gang en zorgt ervoor dat je moeite hebt om door te blijven lezen - een probleem die je waarschijnlijk niet had met deel 1. De opbouw is weliswaar traag, maar Raasch bouwt echt ergens naar op, en zodra je daar eenmaal aankomt is het trage begin het waard. De inzet is hoog in dit deel en niet iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf.

Raasch heeft in dit deel nog wat verrassingen in petto, maar de meeste zijn allang van tevoren te voorspellen. Desondanks weet ze de spanning goed op te voeren door niet te schuwen voor geweld, en door al haar personages zo uit te werken dat je om ze gaat geven en het dus weliets met je doet als er iets met hen gebeurt. Dat is knap voor een duologie, want vaak moet de uitwerking van personages ruimte maken voor actie en plot. Raasch neemt hier juist wel goed de tijd voor en dat is goed te zien.

Dit slotdeel is een mooi en passend einde voor de drie hoofdpersonages en de verhaallijnen worden netjes afgerond. Misschien iets té netjes, maar je blijft niet met vragen zitten of met een ontevreden gevoel.

Reacties op: Een passend en mooi einde

17
These Divided Shores - Sara Raasch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker