Advertentie

Het boek gaat over het gezin Gold. Eén van de vier kinderen hoort op een dag enkele jongens over een helderziende praten. Hij spreekt er over met zijn zusters en broer en ze beslissen om ernaartoe te gaan. Daar krijgen ze hun sterfdatum te horen. Van dan af verandert hun leefwereld drastisch. Ze leven , met de voorspelling in hun hoofd, elk hun eigen leven maar misschien wel op een andere manier dan ze zouden gedaan hebben voor de waarzeggerij. Het boek verhaalt op een sprekende manier de levens van de vier kinderen naar hun volwassenheid. Er wordt gefilosofeerd over het leven, de dood, de bondgenootschap tussen broers en zussen. Er wordt over problemen geschreven en gediscussieerd. Hoe je kan opgroeien ver van allen en alles maar toch verbonden blijven. Hoe je je eigen leven wil leiden en toch verbonden blijft. Over loslaten en verbinden. Over wegstoppen en onthullen van gevoelens, gemoedstoestanden, liefde, haat, broederschap.

De karakters worden heel minutieus beschreven . Het is alsof je samen met hen ook alles beleeft. Je wordt ontroerd, je wordt blij, verdrietig, hoopvol en versteld soms, samen met de personnages. Het zijn stuk voor stuk sterke en aparte persoonlijkheden met hun ideologiëen en hun tekortkomingen die ze proberen te kanaliseren verwerkt met de wrange woorden van de waarzegster. Het is goed om zien hoe elk van de kinderen ermee omgaat, hoe hun eigen karakter die waarzeggerij verwerkt in hun leven.

Het boek is geen thriller maar toch lees je alsmaar door om te weten wat er zal gebeuren. Er zijn vier aparte hoodstukken, maar toch zijn ze verweven met elkaar. Zo zie je hoe sterk de band is tussen hen allemaal. Zelfs met de doden. Het beschrijft veel over het leven zelf. Over hoe mensen in elkaar steken. Over hoe ze groeien, veranderen, terugkijken naar het verleden. Hoe ze ondanks de waarzeggerij toch vooruitkijken.

Dit boek kleeft aan je.

Reacties op: Zou u het willen weten?

360
De onsterfelijken - Chloe Benjamin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker