Advertentie

Won deze epub bij Hebban.en heb het met plezier gelezen.
Angel woont samen met haar moeder in een arme wijk. Ze heeft het moeilijk met de wijk waarin ze woont en met de jongens en meisjes die ze kent. Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en houdt ze allemaal op afstand; daardoor is ze vaak alleen. Tot Kayleigh op school verschijnt en naast haar komt zitten. Kayleigh woont niet ver bij haar vandaan. Dan verandert er iets in Angel. Iets wat haar verbaast en onwennig maakt.
Het boek heeft drie delen, voor elk jaar één. 13, 14 en 15 jaar. Het boek is vlot geschreven in korte, snelle zinnen, zonder veel beschrijvingen, een beetje zoals staccato in de muziek. Er zijn veel dialogen in het boek die de karakters goed naar voor brengen. De stijl past eigenlijk bij de omgeving waarin Angel woont. De sfeer wordt goed beschreven in het boek.
Angel schermt zich af voor de jongens en de meisjes ut de wijk en in de klas. De enige aangename momenten die Angel meemaakt is wanneer ze samen is met haar moeder. Ze kan er veel tegen vertellen, ze zijn soms precies als zussen voor elkaar en doen veel samen, als moeder thuis is. Eigenlijk is Angel soms diegene die goede raad geeft aan haar moeder.
Dan is er nog haar opa waar ze nu en dan eens naartoe trekt. Hier zie je een andere Angel. Misschien de Angel die ze zou willen zijn. Ze blijft wel zichzelf maar toont een mildere, lievere en zorgzame versie van zichzelf. Ook tegenover de kleine Kevin in de kliniek is ze veel toegankelijker.
Maar met Kayleigh is het anders. Hier ontdekt ze voor de eerste keer wat verliefdheid is. Ze moet er dan ook mee leren omgaan.
Het boek verhaalt drie jaar van het leven van Angel op een vlotte, goed te lezen manier. Het geeft de sfeer van de arme wijk goed weer en stemt zo tot nadenken over hoe sommige mensen leven en overleven in de maatschappij.

Reacties op: Dit boek doet je wel nadenken

70
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker