Advertentie

Luc Callanagh wordt wegens persoonlijke redenen vanuit Frankrijk naar Schotland overgeplaatst bij de politie in Edinburgh. Hij is half Frans, half Schots en alhoewel hij de taal machtig is, heeft hij toch ietwat moeite om zich aan de nieuwe omgeving, de taal, de andere gewoontes en het nieuwe team aan te passen. Dit maakt hem wel menselijk in het boek. Callanagh heeft al onmiddellijk te maken met een verbrand lijk en een verdwenen vrouw. Hij probeert dit zo goed mogelijk op te lossen. Vermits de moordenaar al vanaf het begin gekend is, handelt het boek eigenlijk over de weg die Callanagh samen met zijn team moet afleggen om de moordenaar te vinden .
Het begin van het boek dompelt je al onmiddellijk in de sfeer van het boek. Het eerste hoofdstuk wordt verteld vanuit het perspectief van de dader en geeft je een eerste kijk in zijn zieke hoofd. Je weet dus vanaf het begin wie de moordenaar is zonder af te doen van de spanning in het verhaal. Het boek is geschreven in de derde persoon zodat je als het ware bij het onderzoek betrokken raakt en alles mooi kan volgen. Het boek verveelt zo op geen enkel ogenblik.
Het boek is heel vlot geschreven zonder onnodige details. Perfect gedoseerd om het verhaal vlot te kunnen doorlezen. Hier en daar krijg je mooie beschrijvingen van het Schotse landschap en kan je ook als het ware het klimaat van Schotland aanvoelen. De details geven de omgeving waar Callanagh is/verblijft beeldend weer. Je kan alles zo voor je ogen zien, net als in een film. Maar elk detail telt. Terwijl je verder en verder in het boek leest zie je zo alle puzzelstukken op hun plaats vallen. Het is een heel goed doordacht verhaal dat goed in elkaar steekt.
Alle personages zijn heel goed uitgewerkt, zowel de moordenaar als alle collega’s van Callanagh en de personages die minder in het boek voorkomen. Je krijgt echte karakters zoals je ze in het echte leven kan terugvinden, maar elk van de personages heeft een zekere betekenis in het verhaal en draagt bij tot de oplossing.
De hoofdstukken zijn niet zo heel lang en er wordt afwisselend geschreven vanuit het standpunt van de rechercheur en vanuit het standpunt van de moordenaar. Dit maakt de lezer nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal. Het verhaal gaat ook crescendo, maar op een realistische wijze, naar een climax.
Door de vlotte schrijfstijl en de goed gebrachte personages maakt dit eerste boek in een serie met Luc Callanagh en Eva Turner je nieuwsgierig naar de volgende boeken. Je wil weten wat er verder met en rond de hoofdpersonen gebeurt. Dit boek laat je niet los, je wil doorlezen en weten wat er gebeurt. Een echte aanrader in het thrillergenre.
Ik geef dit boek vijf sterren!!!

Reacties op: Een nagelbijtend verhaal

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker