Advertentie

Omdat haar man opgehouden wordt op het werk moet Gina die dag zelf haar kinderen van school ophalen en beleeft, wanneer ze terug thuis komt, één van de gruwelijkste momenten uit haar leven. Een auto is haar huis, meer bepaald de garage, binnen gereden en onthult hiermee de gruwelijke daden van haar man. Het boek verhaalt wat er daarna verder met Gina gebeurt, hoe Gina haar leven verder leidt, hoe ze in Stillhouse Lake en op andere schuilplaatsen haar leven terug in handen probeert te krijgen om een normaal en gelukkig leven te leiden met haar kinderen en hoe verschillende gebeurtenissen en ontmoetingen haar leven en de levens van haar kinderen bepalen en veranderen.
De proloog is heel vlot geschreven, het maakt je nieuwsgierig en doet je vooral verder lezen. Alhoewel het boek in het begin wat traag op gang komt en de hoofdpersoon meerdere keren hetzelfde herhaalt, worden er in de eerste hoofdstukken hier en daar wat aspecten van het vroeger leven van Gina met haar man aan de lezer beschreven die de plot van het verhaal ietwat versterken. Bvb dat Mel niet altijd de liefdevolle en goede man was maar dat ze ondervond dat hij rare trekjes had en soms heel bars uit de hoek kon komen. Er wordt vooral de nadruk gelegd over hoe zwaar het voor haar en de kinderen is. Misschien is dit tragere stukje de zogenaamde stilte voor de storm want dan krijgt het verhaal weer wat meer vaart en lees je vlot door naar het einde van het boek toe.
De plot is heel goed doordacht. Dit maakt het de lezer moeilijk om te doorzien wat er precies zal gebeuren en wie er wel of niet te vertrouwen is. De laatste hoofdstukken zijn superspannend.
Na de proloog verloopt het boek eerst wat traag, maar daarna komt er weer vaart in en wil je het boek zeker doorlezen tot het einde. Om deze reden geef ik het boek ****.

Reacties op: Een goed bedachte plot

169
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker