Advertentie

Zwarte Golven

Tim, een student, wordt door Julia opgebeld, een vriendin die hij ontmoette op zijn vorige reis naar India, om te zien of hij zin heeft om mee te varen op een zeilboot naar Corfu met zijzelf en Robert, de schipper. Deze uitnodiging kon op geen beter moment komen voor Tim , die tussen studentenjobs in zit, en hij aanvaardt die dus. De reis verloopt in de ogen van Tim eerst als een zalig moment van vrijheid en vreugde maar stilletjesaan wordt in het boek de spanning opgedreven.
De schrijver bouwt heel langzaam de spanning op. De hoofdstukken zijn kort, ook ingedeeld in kleinere stukjes, zodanig dat je zin hebt om het boek in één stuk door te lezen. De hoofdstukken zijn ook telkens ingedeeld volgens het verloop van de reis die ondernomen wordt. Het kontakt tussen de hoofdpersonen is niet altijd spontaan en open. Soms krijg je de indruk dat die niet heel goed uitgewerkt is. Maar misschien zijn die tegenstrijdige omgangsvormen een doel om de spannnig in het boek op te drijven.
De schrijftstijl is eenvoudig en aangenaam om te lezen. Het leest eerder als een heel goed YA boek. De gebeurenissen worden kort en bondig beschreven en hangen heel goed aaneen. Er zijn ook mooie en gedetailleerde beschrijvingen van de natuur en de verschillende steden en dorpen die bezocht worden.
Het verhaal is heel goed opgebouwd. Eerst is er de euforie, dan verschijnt de twijfel, dan wordt het boek donkerder. Maar zelfs in de donkere gedachten schuilt er toch nog optimisme. De hoofdpersoon probeert in de moeilijke relaties toch nog een positieve uitweg te zoeken. Hij geniet toch nog van de mooie momenten waar hij van droomde om die mee te maken.
Alhoewel er vragen rijzen tijdens het lezen van het boek, hoe deze reis verloopt, hoe het komt dat een jongere zonder meer meereist met een onbekende en een vriendin van een vorige reis, wat zijn ouders er van denken, dan worden die vragen wel bijna alllemaal beantwoord als je het boek volledig leest.

Reacties op: Een spannende reis?

90
Zwarte golven - Eric Wewerinke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 3,99
E-book prijsvergelijker