De laatste duivel die sterft
3.5 sterren
Kerstdagen zijn er om rustig aan te doen en lekker te ontspannen en te genieten van alle gezelligheid, toch? Dat geldt niet voor De moordclub (op donderdag). De bejaarde leden van de club krijgen lucht van een waardevol, maar ook illegaal pakketje dat op Tweede Kerstdag vermist raakt in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase. Er vallen al snel slachtoffers en de chaos en paniek breekt uit. Elizabeth, Ron, Ibrahim en Joyce worden opnieuw betrokken bij de zoektocht, met dit keer een wel erg angstaanjagende tegenstander. Zijn ze de moordenaar voor? Of is deze moordenaar De moordclub (op donderdag) te slim af?
In De laatste duivel die sterft volgen we de moordclubleden weer! Het is Osman weer gelukt om De moordclub (op donderdag) op een liefdevolle en mooie manier weer te geven. In dit boek neemt dementie een grotere rol in in vergelijking met de voorgaande boeken, wat op een mooie manier weergegeven wordt en mij met momenten ook ontroerde. Knap hoe Osman dit in het boek heeft weten te verwerken. De oudjes zijn eigentijds en hebben de nodige humor waar ik soms hardop om heb moeten lachen.
Het boek leest op een vlotte manier weg en in het boek volg je de ouderen die vastbesloten zijn de moordzaak op te lossen. Hier en daar wordt er nog een verrassend element aan de zaak toegevoegd en De moordclub (op donderdag) is zelf ook niet altijd veilig voor de dader, maar dit is geen thriller waarbij ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Desalniettemin was hij uit voor ik het doorhad en ik ben dan ook blij dat dit niet het laatste deel zal worden van deze serie!
In De laatste duivel die sterft staat niet alleen het oplossen van de moord door De moordclub (op donderdag) centraal, maar ook onderwerpen als liefde, verlies, angst en rouw passeren de revue. Dit alles maakt het boek tot een mooi geheel.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.