Advertentie

Jane Goodall heeft 10 jaar onderzoek gedaan naar chimpansees in Afrika. Niemand heeft eerder deze zoogdieren ooit van zo dichtbij bestudeerd. En zeker geen jonge onopgeleide vrouw. Jane ontdekt onder andere dat chimpansees vlees eten, werktuigen gebruiken en onderzoekt hun familiebanden.
Jane heeft heel veel doorzettingsvermogen en zit soms dagen in het oerwoud. Als Jane en haar team het vertrouwen van de chimpansees weten te krijgen, ontdekken ze nog veel meer over het gedrag en leefwijze van deze bijzondere apen.

Jane heeft het boek heel erg levendig en gedetailleerd beschreven, hierdoor leest het boek fijn weg en krijg je een duidelijk beeld van de omstandigheden. Dit boek is het resultaat van 10 jaar observatie en laat zien hoe bijzonder chimpansees zijn.

Jane schrijft met heel veel liefde over de apen en andere dieren die ze tegenkomt. Jane moet wel heel veel geduld hebben gehad om de apen zo lang te bestuderen.

Op Netflix staat de documentaire film ‘Jane’. Hier zie je de beelden die gemaakt zijn tijdens haar onderzoek. Wat een fantastisch vrouw!

Reacties op: Inspirerend

1
In the shadow of man - jane goodall
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker