Diane Kooistra 23 september 2025
Ik las het boek met de leesclub van Ilona. Elke keer weer een boekenfeest!

Kristina Moninger is een Duitse bestsellerauteur. Haar meeslepende romans komen steevast op #1 in de Spiegel-bestsellerlijst. Als ze niet achter haar bureau zit, vind je haar waarschijnlijk met haar neus in een boek of samen met haar gezin en hond in de natuur.

De titel doet vermoeden dat het om een Engelstalig boek gaat maar dat is niet zo, het boek is onlangs vertaald van Duits naar Nederlands.
LS Amsterdam heeft er een mooi boek van gemaakt met sprayed edges van zachter pastelkleuren die doorlopen. En boven elk hoofdstuk een plaatje van dé berg.

Wat begint als een roman over een toevallige ontmoeting wordt een spannend verhaal over de vraag of het wel een ongeluk was. Jakob en Aurora komen elkaar twee keer tegen, de eerste keer per ongeluk en de tweede keer als ze beiden verbonden zijn met een slachtoffer van een ongeluk. Een groot geheim dreigt een beginnende aantrekkingskracht te overschaduwen en de lezer moet even geduld hebben om erachter te komen wat er tijdens “de val” waar steeds over geschreven wordt echt gebeurd is.

Het kostte wat moeite om in het verhaal te komen, er zijn nogal wat personages met bijnamen die in het verhaal tevoorschijn komen. Eerst Aurora, haar zus Em en familie en daarna Jakob en zijn vrienden die een hobby hebben, boulderen. Wat niet zonder gevaar blijkt te zijn.
De personages lijken echt, mensen met dromen, verwachtingen en twijfels. De liefde lijkt op een totaal verkeerd moment te komen.
Mooie uitspraken en teksten illustreren dit regelmatig in het boek.
“What the duck’ ontlokt een glimlach maar “Ik mis haar zo” zorgt voor tranen.
Er wordt afgeteld naar de val en soms zijn er vooruitblikken van na de val. En daarnaast zijn er getallen en tekentjes ; die vragen oproepen.
Het advies is door blijven lezen in dit spannende, romantische, licht spicy verhaal. Want op het eind wordt het wachten dubbel en dwars beloond.

Dit boek wordt opgevolgd door deel 2, In love at last. En deze komt in oktober uit. Volgens mij een om naar uit te kijken na het lezen van dit boek.

Meer recensies van Diane Kooistra

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.