Advertentie

In versplinterd verlangen ontmoet Linde een persoon die haar hele (liefdes)leven op de kop zet, krijgt ze een grote opdracht voor haar beginnende cateringbedrijfje en of dat nog niet genoeg is heeft ze grote zorgen om haar moeder die alcoholiste is. Ze slaat zich op haar eigen manier door deze problemen heen. Linde neemt beslissingen die best heftig zijn en leert dat ze niet alles alleen kan doen en dat dat ook niet hoeft. Met hulp van familie en (verre) vrienden komt ze er wel.

De titel en de cover van het boek geven precies weer wat Emma Zegers met het verhaal lijkt te willen zeggen. Je kunt soms dingen in het leven willen maar het komt niet altijd zoals jij het wilt. Linde heeft een vaste vriend die ze na de ontmoeting met Sverre kijkt ze met een nieuwe blik naar hun relatie. Ze maakt keuzes die ingrijpend zijn. Het contact met Sverre lijkt alleen maar seks als doel te hebben en Linde weet niet of dit is wat ze wil, haar droom is om een huisje, boompje en beestje (lees:kind) te hebben lijkt ze te moeten vergeten en dat is moeilijk omdat ze dit als kind nooit gehad heeft. Daarnaast komt Linde soms over als een moeilijke twintiger die vooral met zichzelf bezig is maar ze zal van de lezer best wat begrip krijgen vanwege haar moeilijke jeugd. Het moeilijkste en meest ontroerende stuk is het zoeken naar haar moeder die alcoholiste is en net als Linde alleen oog heeft voor zichzelf. Het geeft een extra laag aan het verhaal en is aangrijpend. Het verdriet is mooi uitgewerkt. Daarbij laat Emma Zegers het niet alleen bij het verdriet van Linde maar neemt ze ook haar oma en vader daarin mee en de onhandigheid van een nieuwe rol voor de ex-vriend.
De woede en de twijfel die in een rouwproces past ook, gelukkig is daar altijd die vriendin die je niet alleen laat.
Ondanks de wat moeilijke thema’s die je tegenkomt in het boek blijft het van begin tot einde een boek dat prettig en vlot leest. Niet teveel uitweidt over alles en bij het verhaal blijft.
Het verhaal eindigt heel mooi en is zo mooi uitgewerkt dat je na het lezen een voldaan gevoel overhoudt. Een mooie roman voor lezers die van romantische, licht erotische chicklits houden die lekker lezen.

Reacties op: Ondanks de wat moeilijke thema’s die je tegenkomt in het boek blijft het van begin tot einde een boek dat prettig en vlot leest.

10
Versplinterd verlangen - Emma Zegers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95
E-book prijsvergelijker