Advertentie

Ravic is een illegale vrouwenchirurg in Parijs die moeilijke operaties uitvoert voor een praktizerende chirurg in Parijs diens kwaliteiten niet van geweldige aard zijn.
Als Ravic kan hij ternauwernood een vrouw (Joan Madou)tegenhouden die van de brug af wil springen, het waarom wordt later duidelijk, haar man is overleden, Ravic besluit haar te helpen maar komt daarna niet meer van haar af en eigenlijk wil hij dat ook niet, er ontstaat een moeilijke relatie waarin ze niet zonder maar ook niet met elkaar kunnen.
Op een gegeven moment komt Ravic een zekere Haake tegen, en dat is 1 van de redenen waarom de relatie niet wil vlotten, Haake is zijn beul en de reden geweest waarom hij vluchtte, hij zint op wraak, hij is hierdoor zo geobsedeerd dat de rest om hem heen bijzaak wordt.
Dit is het 2e boek van Remarque wat ik las en ik ben weer diep onder de indruk, wat een goed boek zeg, het boek is inmiddels opnieuw uitgegeven en ik raad iedereen die een spannende super goede roman wil lezen , dit boek ter hand te nemen, daar krijg je geen spijt van.

Reacties op: Licht dooft in de lichtstad

25
Arc de Triomphe - Erich Maria Remarque
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 30,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker