Advertentie
    Eline Huls Hebban Recensent

Vier collega’s worden uitgenodigd voor een escaperoom in verder leeg pand. Ze hebben geen idee door wie ze zijn uitgenodigd, maar veel zin hebben ze er niet in. Wanneer ze de lift pakken naar de juiste verdieping blijkt dat de lift zelf de escaperoom is. Ze zitten vast en om eruit te komen moeten ze allerlei raadsels oplossen. Ook dat gaat niet van harte. Ze laten het maar over zich heen komen in de veronderstelling dat het na een uurtje toch allemaal voorbij is. Want zo werkt dat toch met een escaperoom? Of je de raadsels nu oplost of niet, je komt er altijd weer uit.

Niets is minder waar. Want hoewel de collega’s een kliekje lijken te vormen op het werk, is het nog maar de vraag hoe goed ze elkaar écht kennen. Want weet iedereen wel dat een van hen een moordenaar is?

Megan Goldin werkte als journalist voor verschillende bedrijven. Ze debuteerde met The Girl in Kellers Way, maar De Escaperoom is het eerste boek dat in het Nederlands vertaald is.

De Escaperoom opent vlak voor de opsluiting in de lift en dat maakt het al vanaf het eerste moment interessant. De vier collega’s worden in de loop van de eerste paar hoofdstukken ingeleid. Ook maakt de lezer kennis met Sara Hall. Doordat haar collega’s al aan het begin zeggen dat zij overleden is, is het duidelijk dat haar hoofdstukken eerder hebben plaatsgevonden. Gaandeweg wordt duidelijk waar het verband is tussen Sara en de vier in de lift.

De korte hoofdstukken wisselen elkaar in rap tempo af. De zinnen zijn ook kort en vrij direct. Hierdoor is het geheel makkelijk te lezen en is de verleiding om nog één hoofdstuk te lezen extra groot.

De sfeer in de lift wordt al gauw grimmiger en de verhaallijn van Sara krijgt een aantal interessante wendingen. Het plot is zeker origineel te noemen. Bovendien zit er veel potentie in, maar tegen het einde aan wordt het toch iets rommeliger. Het tempo ligt ineens een stuk hoger als de ontknoping eindelijk daar is. En hoewel het proloog al een klein beetje verklapt wat de ontknoping zou kunnen zijn, voelt het ergens toch een beetje onbevredigend.

Reacties op: Orgineel plot

266
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker