Advertentie

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft. Een epische gids voor jonge schrijvers. Door Rebecca Stern & Grant Faulkner.

Wat een boek: Jason Reynolds schreef het voorwoord en het bevat ook peptalks van (onder andere): John Green, Jennifer Niven en Marissa Meyer. Een boek met een topcast dus, ‘episch’ is niets overdreven.

In november vindt er elk jaar de NaNoWriMo plaats, oftewel de National Novel Writing Month; 500 000 mensen schrijven in een maand tijd een boek. Een echt boek. Als dat als fantastisch in jouw oren klinkt dan is dit boek echt iets voor jou. Het wordt jouw nieuwe bijbel. Met informatie over personages, plot en spanning, rolverdeling, dialogen… Je kan het zo gek niet bedenken of het komt voor in Sterke verhalen.

Het staat niet alleen boordenvol boeiende praktische tips & tricks (zoals waarom je wel ‘zegt’ moet gebruiken ipv één of ander breedsprakerig alternatief), het bevat ook een concreet plan dat je kan volgen. Met per week een peptalk, een ‘Dare Machine’, een Motivatiestation en nog veel meer. Op de één of andere manier slaagt dit boek er in om de rol van mentor, leraar, coach, cheerleader, muze en stok-achter-de-deur te combineren. En dat alles op een vlotte, toffe, boeiende manier.

De praktijkvoorbeelden komen uit populaire hedendaagse boeken, het is vlot en meeslepend geschreven en hoewel het echt gericht is op jongeren is de theoretische informatie van een hoog niveau. Dit is een schrijfbijbel die jong & oud kan bekoren. Door de combinatie van laagdrempeligheid en degelijkheid krijg je een heus schrijfbad dat ongetwijfeld bij heel wat beginnende auteurs tot een geweldig boek zal leiden.
Pak je pen en begin. Oh nee, lees eerst even dit boek ;)

Reacties op: Write it!

3
Sterke verhalen & hoe je ze schrijft - Rebecca Stern Grant Faulkner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker