Advertentie

Charlie is jonge knaap die naar de middelbare school gaat en daarover onzeker is. Hij begint brieven te schrijven aan iemand….juist aan de lezer .. althans zo voelt het als je het boek leest, het lijkt net of Charlie jou in vertrouwen neemt en zijn verhaal vertelt, leuke dingen, minder leuke dingen, alles heel eerlijk, zijn eerste afspraakje, Nieuwe school hebben, weinig tot geen vrienden, zijn eerste keer high worden en lsd gebruiken, zijn thuissituatie, omgang met meisjes.. noem het maar Charlie lucht zijn hart.

Door die openhartigheid krijg je een band met Charlie. Charlie is anders dan anderen, een gevoelig, slimme jongen, een muurbloem waar anderen dan weer raar tegenaan kijken, tja want anders zijn is raar… Wat natuurlijk helemaal niet zo is…

De brieven van Charlie zo eerlijk en openhartig en mooi geschreven dat je het boek helemaal niet aan de kant wil leggen, je leest maar door, je zou kunnen zeggen met zijn manier van schrijven raakt ie je hart. En sommige dingen waar zo herkenbaar, er werd je op sommige momenten een spiegel voorgehouden.

Het is moeilijk te bevatten dat dit boek zelfs in Amerika op scholen verboden werd omdat er openlijk over seks, drugs, drank en zelfmoord geschreven werd. Het boek is juist een aanrader voor de jongeren, zeker jongeren die onzeker zijn, ergens mee worstelen.. Charlie deed dat ook, maar leerde gaande weg met de dingen omgaan, maakte fouten, herstelde die en ging door en bleef zichzelf. Mensen kunnen daar veel uithalen.

Deze bestseller werd in 2012 verfilmd onder de titel The Perks of Being a Wallflower met in de hoofdrollen Logan Lerman en Emma Watson, die wereldwijd bekend werd als Hermione Granger in Harry Potter. Dat is was nieuw voor mij en ben dus wel nieuwsgierig geworden naar de film.

Reacties op: Prachtig!

114
De belevenissen van een muurbloem - Stephen Chbosky
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 5,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker