Advertentie

Koud zonder jou is het derde een laatste deel rond rechercheur Bianca van Dijk. Voor mij was het een kennismaking met het werk van Igor Znidarsic. Het is dus niet noodzakelijk de eerdere delen gelezen te hebben om dit verhaal te kunnen volgen. Dit deel is echter wel een uitnodiging dat alsnog te gaan doen.

Het boek gaat over het recherche-duo- Bianca en Joris. Ze krijgen te maken met een reeks moorden die plaatsvinden in de Achterhoek. Iedere keer is het slachtoffer een volle vrouw, rond de veertig en blond. Ondanks de weinige aanwijzingen gaat het team al snel uit van een seriemoordenaar.

Het boek is geschreven in 4 delen. In ieder deel wordt over een slachtoffer geschreven. Ieder deel is gewijd aan een slachtoffer. Daar tussendoor lopen flashbacks van Bianca en de dader. Het geeft de lezer een beeld waarom die personages zijn wie ze zijn.

De Auteur heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl. De hoofdstukken zijn niet al te lang. Het boek is dan ook zeer moeilijk weg te leggen. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt, je kunt je een beeld vormen over hun doen en laten. Ook de locaties zijn beeldend omschreven. Je voelt je echt in de Achterhoek.

Het feit dat al snel duidelijk is wie de dader is neemt iets van de spanning weg. Niet alle spanning want nu ben je als lezer benieuwd wat de beweegredenen zijn van de dader. Daardoor blijft het boek toch iets van zijn spanning houden en blijf je als lezer geprikkeld om te lezen. Je wilt weten hoe het afloopt. Een afloop die toch nog lekker spannend is.

Samengevat : Een heerlijk boek die het lezen zeker waard is. Een boek dat je prikkelt, nieuwsgierig maakt waardoor je het boek zo uit hebt en eigenlijk meer wilt van Bianca en haar team.

Reacties op: Goede Thriller

68
Koud zonder jou - Igor Znidarsic
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners