Advertentie

Deze zeer duistere en verontrustende misdaadroman is op zich goed geschreven en er zit een juiste dosis spanning in. Echter op sommige momenten overschreed het voor mij de grens door onnodig veelgeweld en het teveel extreme. . Natuurlijk heeft een thriller gruwelijke moorden, psychologisch beschadigde slachtoffers en daders, criminelen nodig.

Maar dit boek zou net zo aangrijpend en effectief zijn geweest zonder de extreme gruwelijke details, en een boek dat over kindermishandeling gaat moet bijzonder gevoelig zijn maar er zijn wel grenzen. Hoewel ik kan zien waarom zoveel lezers van het boek hebben genoten, ging het voor mij verder dan wat acceptabel is wat betreft kindermishandeling.

Sommige van de scenario’s brachten geloofwaardigheid tot op het randje. Een deel ervan vond ik wel aantrekkelijk, vooral de relaties tussen de verschillende personages , maar soms werd het ook saai vooral de diepere privezaken en het doornemen van lijsten. Dit werd erg vaak herhaald.

Het is zeker geen slecht boek – het is eigenlijk best een goede – maar het extreme maakt toch dat er minder plezier aan werd beleefd en maakt dat ik waarschijnlijk niet in de verleiding om er nog een te lezen van Yrsa Sigurdardottir.

Reacties op: Heftig

133
Vortex - Yrsa Sigurdardottir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker