Voor liefhebbers van actuele thema’s

Enita 12 november 2025
Van Dutch Design naar Amman: een onverwachte reis met gevaarlijke gevolgen.

Ik las Chaos in het Midden-Oosten van Mario Bergen, een thriller waarin journaliste Daniëlla Faas onverwacht wordt uitgezonden naar een klimaattop in Amman, in plaats van naar de Dutch Design Week. Dit is bepaald geen ideale bestemming voor iemand als Daniella met smetvrees en een sterke behoefte aan controle. Eenmaal ter plaatse komt ze achter plannen van eco-terroristen, maar wat is de connectie met haar traumatische verleden? Maar kan ze de klok die verder tikt stoppen, want de vraag is ‘wie kun je vertrouwen?’ wordt steeds dringender.

Laat ik beginnen met dat het verhaal dankzij de prettige schrijfstijl van Mario fijn wegleest. Hij weet een mix te creëren van avontuur, actuele thema’s (zoals klimaat en terrorisme) en persoonlijke ontwikkeling. Dit spreekt mij persoonlijk ook erg aan.

Het personage van Daniëlla is goed uitgewerkt. Daarnaast geven de setting van Amman en de context van de conferentie het verhaal net dat beetje extra. Wat mij betreft is deze thriller een verhaal dat aanzet tot nadenken.

Dit boek is voor liefhebbers van thrillers met actuele thema’s zeker de moeite waard.

Meer recensies van Enita

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.