Advertentie


Astrid Boonstoppel (geboren in Reeuwijk in 1983). Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen, Media en Journalistiek in Rotterdam. Schreef jarenlang pers- en nieuwsberichten en speeches. Nu werkt ze als communicatieadviseur.
Dit is hoe het ging is haar debuut.

Cato Schmidr is 16 jaar en is met haar familie verhuisd van Rotterdam naar Groenbeek. In Rotterdam werd ze veel gepest op school, in Groenbeek lijkt het veel beter te gaan. Ze heeft liefdevolle ouders , een leuk zusje, leuke bijbaantjes en is populair op school. Ze is vrolijk, doet gezellige dingen met vriendin Victoria , die veel invloed op haar heeft, en heeft veel contact met haar online vriendje Adrian.
Maar dan wordt ze aan de kant gezet door Victoria, ze is ineens uit de gratie en wordt ze eenzaam en trekt zich terug. Een gebeurtenis uit haar verleden in Rotterdam achtervolgt haar, ze heeft toen iets vreselijks gedaan. Kan ze ook nu op Adrian rekenen?

De cover: een wat saaie cover.
Het verhaal: het verhaal is en verhaal van een pubermeisje, met geheimen, liefde, vriendschap, positieve en negatieve elementen. Ook worden er maatschappelijke thema’s aangekaart. Echter het is allemaal wat voorspelbaar. Je wilt wel door lezen, maar er is geen echte spanningsboog met een climax.
Karakters: het karakter van Cato is wel wat uitgewerkt maart het gaat ook niet echt de diepte in.
Taalgebruik: het is prettig geschreven, het leest snel en makkelijk. In het eerste deel ligt het tempo wat lager dan in het tweede deel.

Reacties op: eenvoudig maar mooi

132
Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99
E-book prijsvergelijker