Advertentie

Sandra J. Paul (1972) is een Vlaamse auteur. Ze is erg veelzijdig en schrijft o.a. young adult boeken en thrillers. Dit jaar schreef ze ook een boek onder de naam Joanne Carlton: Stof.
Kwijt is haar nieuwste thriller.

Jim Vermeersch is een succesvolle patissier, hij heeft een goedlopende winkel in Londen. Jim is getrouwd met Iris, die enorm geniet van haar status en Britse leventje. Hun zoon Vince is dol op zijn vader en komt regelmatig kijken in de bakkerij.
Jim is geboren in België, maar zijn jeugd was niet erg gelukkig daarom is hij zijn geboorteland ontvlucht en heeft geen behoefte om daar naar terug te gaan, ondank de vele verzoeken van zijn vriend die met hem imperium op zou willen bouwen.
Aan de vooravond van zijn vakantie is er nog een feestje voor de 16e verjaardag van Vince.

Jim ontwaakt in het verbouwde ouderlijk huis in België, het huis straalt de sfeer van Iris uit. Hij snapt er niets van. Hoe komt hij daar?
Het blijkt precies twee jaar later te zijn. Hij is twee jaar van zijn leven kwijt. Iris is weg, zijn beste vriend blijkt te zijn overleden en de relatie met zijn zoon Vince is zelfs vijandig, de zaak in Londen is verkocht. Wat is er gebeurd? Wie is de vrouw die hij steeds in een waan voor zich ziet?

Langzaam ontrafelt hij de geheimen en gebeurtenissen van de twee jaren die hij kwijt was.

De cover: de cover is erg mooi. De kleur en het beeld stralen geheimzinnigheid uit en het zichzelf kwijt raken maar ook het beeld van de vrouw die telkens verschijnt.

Het verhaal is prettig en vlot geschreven. Goed taalgebruik. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd met de nodige psychologische diepgang. De karakters zijn ook goed uitgewerkt waar dat nodig en passend is voor het verhaal. De sfeer is goed beschreven. De plotwisselingen maken het extra spannend.
Jammer dat het tempo in het laatste deel omhoog gaat, waardoor dat wat te snel verteld wordt.

Ik waardeer het boek met 4 sterren. Een fijne spannende psychologische thriller.

Reacties op: zoektocht

102
Kwijt - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker