Advertentie


Hannelore Bedert (geboren in Deerrijk op 20 maart 1984) is een Belgische singer-songwriter. Ze heeft diverse albums uitgebracht. Met Lam maakt ze haar debuut als auteur.

Luca heeft haar verleden achter zich gelaten en is naar de stad getrokken. Ze leeft daar haar eigen leventje, doelloos en zich zelf vernietigend, niet denkend aan de dag van morgen. Maar dan overlijdt haar vader. Luca gaat terug naar haar geboortedorp en naar haar ouderlijk huis. En of ze het wil of niet, haar verleden dringt op alle manieren haar leven binnen. Ze gaat de confrontatie aan met haar getraumatiseerde jeugd en probeert antwoorden te vinden op de gebeurtenissen uit haar verleden.
Luca’s moeder neemt haar mee naar de supermarkt. Laat haar even in de auto achter en gaat naar binnen. Ze komt echter nooit meer naar buiten en is verdwenen. Niemand weet waar ze gebleven is en ondanks allerlei speurtochten blijft ze vermist. Luca’s vader kan met het gemis niet omgaan en vlucht in zijn werk als begrafenis ondernemer. Op zijn manier zorgt hij wel voor Luca, maar het blijft erg afstandelijk. Ook op school heeft Luca het moeilijk, ze wordt gepest zelfs door haar vriendje Robin.
Luca blijft na het overlijden van haar vader een poosje wonen in haar ouderlijk huis en ontmoet mensen uit haar verleden in het dorp. Langzaam ontdekt ze waarom haar moeder verdween en waarom haar vader verzonk in het verdriet en een leven leefde waarvan ze niets wist.

De cover: een lamsvachtje. De betekenis hiervan wordt duidelijk tijdens het lezen van het boek en dat maakt de cover begrijpelijk. Mooi? Nee, toepasselijk: ja.
Taalgebruik: Het boek leest prettig en makkelijk. Het is op een prettige manier geschreven met niet te lange zinnen, goede interpunctie en het scheppen van de juiste sfeer.
Karakters: het karakter van Luca wordt prachtig uitgewerkt en geleidelijk aan krijgt haar personage steeds meer body.
Verhaal: een mooi sereen verhaal, niet spectaculair maar soms wel ook herkenbaar. De flash backs verduidelijken het heden. Goed opgebouwd zonder overtollige ballast.
Conclusie:
Een prachtig sereen en goed opgebouwd persoonlijk verhaal.
Ik geef dit 5 sterren.

Reacties op: Toppertje

208
Lam - Hannelore Bedert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker