Advertentie

Achterkant boek:
Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina's voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien.

Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.


Rachel Caine is een thriller schrijfster en in Amerika een bestseller. Haar 3 boeken hebben dan ook hoog in de bestseller lijst gestaan. Stillhouse Lake is het eerste boek in de serie over Gwen Proctor deel 2 volgt dit jaar snel. En deel 3 staat ook al te wachten. Ze heeft een fijne vlotte schrijfstijl en wisselt lange hoofdstukken af met korte. Ze denkt goed na over details waardoor het verhaal goede uitgedachte twist en plots heeft.

Het boek is goed opgebouwd. Het verhaal wordt geschreven vanuit Gwen Proctor. In het begin van het verhaal heet ze Gina Royal, een naïeve vrouw die getrouwd is met Melvin Royal. En geweldige man, vader, echtgenoot. Maar door een stom ongeluk komt ze erachter dat haar getrouwde leven een grote leugen is. Hierdoor wordt duidelijk waarom ze haar naam veranderd heeft in Gwen Proctor. En dat ze een leven onder de radar wilt leven voor de “aanhangers van seriemoordenaars”, want ze laten op internet duidelijke meningen achter wat ze met haar en haar kinderen willen doen als ze hun vinden.
In het begin zitten Gwen en haar kinderen in rustig vaarwater, door de vele herhalingen kom je erachter dat Gwen voor heel veel situaties routines heeft opgebouwd. Hierdoor leest het wat langzamer. Maar naarmate het boek volgt komen er spannende kleine gebeurtenissen die de routines van Gwen en de kinderen verstoren. Ze begint zelfs mensen te “vertrouwen” en er ontstaat zelfs een kleine romance. Hierdoor wordt je langzaam het verhaal ingezogen en kun je het boek niet meer wegleggen. Er komen steeds meer twist en plots tevoorschijn die het verhaal opbouwen tot een ware cliffhanger waar je U tegen zegt!
Je wilt eigenlijk meteen met deel 2 beginnen (Stillhouse lake).

Ik geef het boek 4 sterren.

Reacties op: Langzaam opbouwend verhaal tot een ware thriller met een cliffhanger waar je U tegen zegt!

271
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker