Advertentie
    Evy De Brabander Hebban Recensent

Derk Visser beschrijft in 'Drama Queen' heel mooi de gevoelswereld van hoofdpersonage Angel. Ze heeft het niet makkelijk met haar leefomgeving. Haar moeder was een tiener toen ze haar kreeg en ze heeft de vader van Angel nooit meer gezien na de avond van de verwekking. Om de kost te verdienen werkt Angel's moeder in een nachtclub als danseres, maar dat levert net genoeg op om een schamel appartement te kunnen betalen en het eten.

Angel heeft weinig vrienden en ook met haar moeder schiet ze niet altijd goed op. Ze kan een groot drama maken van kleine gebeurtenissen, maar dat heeft ze van geen vreemden, want dat kan haar moeder net zo zeer.
Op een dag komt Kayleigh in de klas bij Angel en er ontstaat een hechte vriendschap die Angel in verwarring brengt. Die ontluikende gevoelens worden stap voor stap beschreven vanuit het oogpunt van Angel en zo ga je als lezer mee op ontdekkingstocht naar haar identiteit.

De tienerjaren die beschreven worden in 'Drama Queen' vertegenwoordigen drie opvallende periodes in Angel's leven, die haar vormen en haar maken tot wie ze is. Derk Visser combineert deze zoektocht naar identiteit met de opvallende en vaak niet belichte plek in de maatschappij die Angel en haar moeder bezetten. Vooral de maatschappelijke problemen zijn meer tussen de regels door te lezen, maar zijn niettemin erg interessant. Voel je soms medelijden met de personages als lezer? Jazeker, maar er is ook respect. Ondanks alle tegenslagen blijven ze toch sterk en proberen ze er het beste van te maken. Het is geen idealistisch boek, waarin de personages perfect zijn en alles zomaar goed komt, maar het is ook niet echt negatief. Het voelt gewoon erg realistisch aan en in de realiteit hebben mensen fouten. En zo ook in dit boek.

De schrijfstijl is erg aansprekend, deels door de rauwheid die er doorheen straalt en door de weinige poespas. Je snapt gewoon wat Derk Visser bedoelt en daar hoef je geen moeite voor te doen. Het karakter van Angel komt mooi naar voren in de dialogen die ze voert. Het is niet altijd makkelijk om op elk ogenblik genoeg respect voor Angel op te brengen als lezer, want soms kan ze ronduit vervelend zijn, maar ook dat hoort er gewoon bij.

'Drama Queen' is een kort verhaal, maar straalt heel veel kracht uit. Het is rauw, maar nodigt steeds uit om verder te lezen. Het zal voor de leeftijdsklasse van dertien tot vijftien jaar het meeste aanspreken, maar voor de volwassenen mist het zijn doel niet. Het belicht een stukje van de maatschappij waar de meesten van ons zelden mee in contact komen. Maar Derk Visser doet meer dan dat. Hij beschrijft ook nog eens op een realistische manier hoe het is voor een jong meisje om haar eigen seksuele identiteit te ontdekken. Een aanrader.

Reacties op: Kort, maar krachtig

71
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker