Advertentie

Wat verheugde ik mij om de Scandinavische thriller 'Verdwenen' van Tina Frennstedt te lezen! Ik ben gek op Scandinavische series én op lezen, een perfecte combinatie dus.

Het verhaal vertelt over Annika Johansson, die zestien jaar geleden in Zweden is verdwenen. Deze zaak is nooit opgelost en haar familie weet nog steeds niet wat er met haar gebeurd is. Het boek begint echter in Malmö, waar een moordenaar vrouwen in hun huis aanvalt. Deze misdaden komen veel overeen met die van een Deense moordenaar die jaren geleden in Kopenhagen hetzelfde deed en nooit is gepakt. Tess Hjalmasson, hoofd van het cold case team in Zweden, wordt samen met haar assistente Marie op de zaak gezet. Ze komen niet verder in het onderzoek tot er een overeenkomst blijkt te zijn met de zaak van Annika...

Het boek speelt zich voornamelijk af in Zweden, wat nogal eens lastig kan zijn met (plaats)namen ;) Het verhaal wordt vanuit verschillende personen verteld, waaronder Annika en Tess.

'Verdwenen' begon ontzettend spannend, ik kon het bijna niet meer wegleggen. De situaties worden heel gedetailleerd beschreven, waardoor je je soms in Zweden waant. Van de misdaden van de moordenaar in Malmö kreeg ik soms kippenvel... Het maakte mij erg nieuwsgierig naar wie hij is. Naarmate het boek vorderde begonnen deze zaak en de zaak van Annika door elkaar te lopen. Hierbij vond ik dat het soms wat werd afgeraffeld, de spanning was er soms uit en het boek was op enige momenten wat langdradig. Je wordt tot het laatste moment in spanning gehouden wie de dader is. Zijn de dader en de moordenaar van Annika dezelfde persoon of zit het toch anders? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen...

Het boek 'Verdwenen' is zeker een aanrader om te lezen als je van thrillers houdt. Het boek straalde echt de rustige, Scandinavische sfeer uit, wat ik erg prettig vond. Wat mij betreft hadden beide verhaallijnen wat meer samen mogen komen en had er meer over de moordenaar in Malmö verteld mogen worden. Hoe gedetailleerd het boek in het begin was, richting het einde werd dit wat minder. Toch zou ik het boek zeker aanraden. Nog een tip: lees je het boek in bed, laat het licht dan aan... ;)

Reacties op: Spannend debuut

18
Cold case: Verdwenen - Tina Frennstedt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 13,99
E-book prijsvergelijker