Advertentie

E.L. Todd schrijfster van de Stralend en Tijdloos-serie is terug met haar boek 400 Eerste Kussen, het eerste deel van de serie De Eerste.


Zonder dat Bree het gemerkt heeft woont haar knappe, maar enorm arrogante ex-vriend naast haar. Het huis heeft altijd te koop gestaan en in één oogwenk is het verkocht.
Ook nadat ze hem een jaar geleden de deur gewezen had probeert Cypress nog steeds met haar te flirten.
Pas als hij iets vertelt wat Bree onmogelijk kan geloven, vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats.


Het begin van het verhaal is een beetje moeilijk om in te komen, natuurlijk nieuwe hoofdpersonen en nieuwe verhaallijnen, maar ook veel herhaling. De lezer leest veel gebeurtenissen meerdere malen vanuit het oogpunt van Bree, dit stoort verrassend genoeg al gauw niet meer; deze herhalingen zijn nodig om het verhaal te begrijpen en het verhaal ook zeker te voelen. Al gauw leef je mee met zowel Bree als Cypress.

Op een gegeven moment is er een bepaalde wending in het verhaal. De vriendengroep die E.L. Todd omschreven heeft met Bree, Cypress , Ace en Amelica gaan wat stappen verder en ontwikkelen gevoelens voor elkaar, zowel positieve gevoelens die zich gaan focussen in de toekomst, als negatieve gevoelens die betrekking hebben op het verleden. En laat nou net het verleden zijn waar het verhaal eigenlijk om draait.


E.L. Todd heeft een ontzettend mooi boek uitgebracht, wat vlot weg leest en makkelijk te begrijpen is. Haar schrijfstijl is niet veranderd, haar gevoel voor humor is erin terug te vinden net zoals een kleine dosis erotiek.
Ook zijn bepaalde kenmerken niet veranderd; de vriendengroep die onderling relaties met elkaar krijgen, de (misschien iets te) overdreven omschrijvingen die aan de mannen gelinkt zijn, een hond die in het verhaal voor moet komen. Naar mijn idee zijn dit kleine verwijzingen naar de Stralend-serie.
Zeker een aanrader voor de liefhebbers van de Stralend-serie.

Reacties op: Een luchtig ontroerend verhaal, voor de liefhebbers van de Stralend-serie

17
400 Eerste kussen - E.L. Todd
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker