Advertentie

Met ‘De Despoot’ weet Penelope Sky het vervolg te geven aan de boekenreeks ‘Bankier’. Haar duistere new adult boeken komen maar niet ten einde. Zo ook in 2020 waar weer veel boeken van haar verwacht gaan worden, waaronder het vervolg van ‘De Bankier’ waar ze een ander soort achtergrondverhaal heeft gezet dan bij haar vorige werken.

Nu Cato erachter is gekomen dat Siena eigenlijk een dubbele agenda had, voelt hij zich verraden. De vrouw van wie hij dacht dat ze de dagelijkse verveling wist te verjagen, blijkt voor mensen te werken die op Cato’s geld uit zijn. Echter kan zijn standaard wraak de komende negen maanden niet in werking worden gezet; Siena is zwanger van hem en om een opvolger voor de zaak te krijgen moet de zwangerschap door worden gezet en de executie uitgesteld worden tot na de bevalling. De vraag is alleen of de wreedste man ter wereld wel alleen voor een kind zorgen? Spaart Cato Siena alleen maar voor het nog ongeboren kind of zit er meer achter?

De eerder genoemde spanningsboog in het verhaal begint al snel af te zwakken. De genoemde dreiging van Cato en Bates laat nog even op zich wachten. Maar of dat dusver alleen maar door de baby komt is nog maar de vraag. Siena probeert Cato ervan te overtuigen dat ze hem niet aan Micah en Damien uit wou leveren en dat ondanks de leugenachtige start, haar gevoelens voor hem wel degelijk echt zijn. Cato gaat er in eerste instantie niet op in, maar als hij Siena een waardig afscheid aan haar vader geeft is het nog maar de vraag of hij het alleen maar uit eigenbelang deed.

In het verhaal zit een bepaald soort humor verstopt. De haat-liefde-verhouding tussen Siena en Cato zorgt voor een paar humoristische gebeurtenissen. De koppigheid en eigenwijze Siena laat zich zeker niet zomaar commanderen, en vindt dat Cato nogal onredelijk reageert. De grote mond van haar wordt echter al snel afgesnauwd door Cato die, juist volgens zijn koppigheid, alle recht heeft om zo te reageren.

Sky weet in het 2e deel van de reeks ‘Bankier’ wat meer de focus te leggen op de romantische gevoelens die tussen de hoofdpersonen spelen. De ontkenningsfase en de komst van de baby duurt misschien wat lang, maar ondanks dat leest het boek snel weg en sluit je zowel Cato als Siena in je hart.

Reacties op: Minder spanning, maar meer romantiek

22
De despoot - Penelope Sky
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker