Advertentie

Penelope Sky is geen onbekende auteur meer te noemen in Nederland als het gaat om het genre new adult. Met series als ‘Scotch’, ‘Knopen’ en ‘Lingerie’ weet de schrijfster één van de grootste namen van het genre op Nederlandse bodem te zijn. En met ‘Skull King: De Koning’ weet ze weer een begin te maken aan haar volgende boekenreeks.

Cassini leeft in een ongelukkig huwelijk. Haar echtgenoot, één van de grootste criminelen van de Italiaanse onderwereld, heeft haar gekocht om iemand te beschermen van wie ze ontzettend veel hield. Pas als hij weer op zakenreis moet gaan, en Cassini hoogstwaarschijnlijk weer gaat bedriegen, is ze er klaar mee en gaat zij ook op zoek naar haar pleziertje. Maar van alle mannen die ze in de bar tegen kan komen, heeft ze een knappe man met een eigenaardige ring om zijn vinger niet verwacht. Hij eist in één oogopslag alle respect op van zijn mensen. En hij is nog meedogenlozer dan haar man. Deze man is de leider van de Skull King, de koning.

Met ‘Skull King: De Koning’ weet Sky weer iets te doen waar ze goed in is. Een sterke vrouw neer te zetten tegenover de Italiaanse onderwereld. Cassini heeft zichzelf verkocht in ruil voor bescherming voor iemand van wie ze hield. Ze is door deze man in de onderwereld terecht gekomen en moet nu als gelukkige echtgenoot dienen voor Lucian.

Door de verschillende perspectieven die Sky weet te gebruiken, komt niet alleen Cassini’s verhaal aan bod, maar vertelt ze ook het verhaal vanuit Balto’s kan. Zijn macht en rijkdom komen hierin sterk naar voren. Zo ook zijn band die hij onbewust met Cassini opbouwt word steeds hechter naarmate het verhaal vordert.

Voorafgaand aan het verhaal over Cassini weet Sky een goede spanning te creëren tussen de twee criminelen, Lucian en Balto. De onderwereld die ze in haar eerdere boeken ook al ter sprake bracht is ook nu weer terug te vinden. Nu er vanaf het begin een vete tussen Lucian en Balto is ontstaan, is de rol van Cassini die pas later in het verhaal komt nog niet helemaal duidelijk. Als lezer kan je wel iets aanvoelen; de typische Sky boeken. Want hoe je het ook went of keert vanaf het begin is wel duidelijk dat de verhalen van deze drie hoofdpersonen naar elkaar toe gaan werken.

Het is duidelijk dat ‘Skull King: De Koning’ weer een duistere roman is met niet al te veel diepgang. Sky staat bekend om haar spannende erotische boeken in combinatie met een beetje humor en een misschien wel iets te voorspelbaar einde. Al met al weet ze toch een leuk boek neer te zetten voor een vrije dag.

Reacties op: Na de Lingerie-serie brengt Sky de Skull wat meer naar voren

27
De koning - Penelope Sky
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners