Advertentie

Alles wat Penelope Sky schrijft is duister spannende new adult. Zo ook met het laatste boek ‘De Tiran’. Ze sluit hiermee haar driedelige new adult reeks af.

Cato begint zijn gevoelens eindelijk op een rijtje te krijgen. Niet alleen de baby heeft hem veranderd, maar ook de vrouw die de baby zal baren heeft ervoor gezorgd dat er achter het beest een beauty verschijnt. Maar de machtigste man ter wereld zal altijd over zijn schouder moeten kijken. Zijn vijanden kunnen elk moment toeslaan. En hoe zit het met zijn eerder gemaakte belofte aan Bates? Zal Cato moeten kiezen tussen de moeder van zijn ongeboren kind en de belofte die hij aan zijn trouwe broer heeft gemaakt. Of hebben zijn vijanden lucht gekregen van deze beslissing en lossen zij het probleem voor hem op?

Het begin van het verhaal begint nogal langzaam. De romantische sfeer waarmee Sky haar vorige boek heeft geëindigd is nu vooral in de eerste paar hoofdstukken terug te vinden. Het is een wat meer romantische dan erotische sfeer. Als lezer merk je dat Cato zich niet langer meer verschuilt achter het beest en dat de voorbereidingen voor de baby nu echt in aantocht zijn. Echter weet Sky langzaamaan de spanning weer op te bouwen door de eerder genoemde vijanden weer terug te laten komen.

Deze vijanden worden vanaf het begin van het boek al duidelijk gemaakt door Sky. De namen worden af en toe gevallen en lezers kunnen al voelen wat eraan zit te komen. Ondanks de voorspelbaarheid weet Sky een bepaalde wending in het verhaal te stoppen waardoor de spanning verslavend is en de lezer maar blijft lezen.

Naarmate het verhaal vordert weet Sky de karakters te laten veranderen. Waar Siena in het begin een eigen wil had, begin ze nu te veranderen in het belang van haar dochter én voor Cato’s familie. Ze begrijpt het bedrijf wat Cato samen met zijn broer heeft opgebouwd meer en bovenal de achterliggende gedachte waarom het zo belangrijk is voor Cato om zoveel macht te hebben; zijn vader. Terwijl Cato juist meer controle en macht uit handen laat nemen, wat hem in het begin ontzettend woedend en machteloos maakte.

De erotische aantrekkingskracht tussen de twee zijn naarmate de boeken vorderde een stuk minder geworden, in plaats daarvan is de wat huishoudelijke romantische sfeer toegenomen. Samen met de humoristische opmerkingen tussen Bates en Siena en de meningsverschillen tussen Siena en Cato weet Sky met het verhaal toch weer een beetje een andere richting op te gaan dan haar andere werken.

Penelope Sky weet met haar boek ‘De Tiran’ weer een aardig staaltje werk te verrichten. Als vanouds laat ze de spanning toenemen en de karakters wat meer naar elkaar toe groeien. Voor haar fans weet ze haar schrijfstijl hetzelfde te houden, wat weer voor veel leesplezier zorgt.

Reacties op: De spannende ontknoping is in aantocht

15
De tiran - Penelope Sky
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker