Advertentie

Na het boek De Zeven Zussen volgt het 2e boek uit De Zeven Zussen-serie Storm. Lucinda Riley, schrijfster van onder andere De Zeven Zussen-serie, De Olijfboom en De Nachtroos is een wereldwijde bestseller auteur waaronder in Nederland al haar tot nu toe tien uitgebrachte boeken in de Bestseller top 60 gestaan hebben.


In het boek Storm maken we kennis met het leven van Ally D’Aplieses, de 2e geadopteerde dochter van Pa Salt. Tijdens haar zeilvakantie en haar romantische bezigheden met haar vriend en kapitein Theo Falys-Kings krijgt Ally het bericht dat haar vader overleden is. Halsoverkop vliegt Ally naar huis toe om samen met haar zussen het testament van haar vader te bespreken. Echter ontvangt iedere zus een opdracht: Hun ware afkomst opzoeken.

Een paar weken na het overlijden van Pa Salt doet Ally samen met Theo mee aan een zeilwedstrijd. Door de weersomstandigheden ontstaat er een zeilongeluk, radeloos en vastbesloten om niet meer het water op te gaan volgt Ally de aanwijzingen op die Pa Salt achter gelaten heeft. Deze aanwijzingen gaan terug naar haar verleden.


Storm begint bij de zeilvakantie van Ally waar abrupt een einde aan komt. Ally vliegt over naar haar ouderlijk huis en ziet haar zussen weer. Dit gedeelte is in het eerste boek ook te lezen maar dan door de ogen van Maia. Lucinda Riley weet de verhalen goed bij elkaar te brengen. De gezamenlijke gesprekken met de zussen en de advocaat meneer Hoffman zijn in tegenstelling tot het 1e verhaal niet lang. De lezer weet immers, door het verhaal van Maia gelezen te al hebben wat er gezegd gaat worden. Ook later in het verhaal waarin Ally een gesprek voert met Maia is het een kort en bondig gesprek. Als lezer zorgt dit ervoor dat het fijn en vlotter wegleest.

Lucinda Riley is een schrijfster die duidelijk haar huiswerk gemaakt heeft, als lezer wordt je teruggebracht naar de plaats en de periode, in dit geval 1875 in Noorwegen. Ook sluit Riley de periode waarin een andere hoofdrolspeler het verhaal verteld af met een vraag, op deze vraagt komt echter een paar hoofdstukken later een antwoord. De lezer ‘vergeet’ de vraag, al had je wel een vermoeden wat het antwoord had kunnen zijn. Pas als je het antwoord leest komt er een climax voor in het verhaal.


Ook het 2e boek is een ijzersterk stormachtig boek, de titel is begrijpelijk, het verhaal is een spannend, gedetailleerde feelgoodroman. Ook dit boek van de Zeven Zussen-serie is een ontzettend dik boek maar wel lastig weg te leggen.

Reacties op: Stormachtige zoektocht in Noorwegen

2476
De zeven zussen - Storm - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker