Advertentie

Derk Visser is een schrijver van verschillende jeugdboeken. Door onder andere het boek Prikkeldraad heeft Visser verschillende prijzen op zijn naam staan.


Drama Queen gaat over Angel, een ruig meisje die in een ruige buurt wordt opgevoed door haar moeder. Met haar grote mond houd ze iedereen op afstand. Totdat er een nieuw meisje in de klas komt en vlakbij haar blijkt te wonen. Op onverklaarbare wijze voelt Angel zich toch anders als het om Kayleigh gaat, maar wat het precies is is nog een raadsel.

Al vanaf het begin van het boek word je als lezer meegenomen naar het verhaal van Angel. Er zijn verschillende verhaallijnen waar het boek zich op focust.
Zo is er een armoedige wijk waar af en toe wat politie op de been is om het kwajongens gedrag te minimaliseren.
Een onvolwassen moeder die geld verdient door te strippen. Door de armoede en lage opleidingsniveau werkt de moeder van Angel in een stripclub. Haar korte jurken en onvolwassen karakter zorgen soms niet alleen voor een miscommunicatie, onzekerheden maar ook voor veel schaamte vanuit Angel’s kant.
Daarnaast helpen haar klasgenoten haar ook niet echt; het is toch heel normaal om verliefd te worden op een jongen? Maar wat als Angel gevoelens begint te krijgen voor een meisje?

Derk Visser heeft misschien in Drama Queen iets te veel verhaallijnen verstopt. De basis, een meisje wat verliefd wordt op een ander meisje, is hoogstwaarschijnlijk leuker geweest dan een extra verhaallijn eraan toevoegen over een opa die ziek is geworden, of over een paar kwajongens die Angel en Kayleigh te pakken proberen te nemen. Daarbij is het boek ook makkelijker te volgen; het boek is opgedeeld in 3 delen. Nadat het eerste deel gelezen is, zit er een tijdsprong in het boek. Ineens zijn er verschillende situaties veranderd en geeft het veel verwarring als effect.

Jammer genoeg lees je ook tussen de lijnen door het verhaal van Angel en Kayleigh. De relatie tussen Angel en haar moeder is goed weergegeven; het gebrek van onverantwoordelijkheid en zekerheid die haar moeder soms voelt weet Visser, naast af en toe wat luchtige humor, serieus neer te zetten.
Terwijl de relatie tussen Angel en Kayleigh eigenlijk wat moeilijker tot stand komt; in het begin zijn het gewoon twee alledaagse vriendschappen die elke dertienjarige heeft. Pas later moet er een draai in het verhaal komen die voor de verliefdheid moet gaan zorgen. Echter is deze niet helemaal duidelijk terug te vinden.


Visser heeft geprobeerd een kort Young Adult feelgood boek uit te geven. Met de manier waarop hij de woorden omschrijft zit hij natuurlijk goed. De kinderlijke taal is makkelijk weg te lezen.
Helaas is het voor mij geen ontroerend boek. De thema’s zijn pakkend, maar veel te veel om in 1 boek te zetten. Door het makkelijk te lezen genre en ‘maar’ een paar honderd bladzijdes te hebben wil je het toch uitlezen.

Reacties op: Drama Queen - maybe to much?

73
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker