Advertentie

Al in 2014 maakte Stefanie van Mol haar debuut met Vurig Verlangen. Via het self-publishing platform Brave New Books heeft ze de moed getoond om zelf een boek uit te brengen. Echter heeft het boek maar 2 sterren gekregen, omdat er niet al te veel diepgang aanwezig is. Het 2e deel Verborgen verlangen, gaat over Fleur. Ze wilt wat losser gaan leven, maar wordt tegengehouden door iets uit haar verleden.

Wanneer de brave Fleur na een avondje stappen naakt in haar bed wakker wordt, gaat ze uit van het ergste. Ze kan zich niet meer herinneren hoe ze thuis is gekomen. Alleen een briefje van Thomas geeft enige aanwijzing dat hij er iets mee te maken heeft. Hij is dan wel een levensgenieter, maar misbruik maken van een dronken vrouw dat gaat zelfs hem te ver. Als ze na deze gênante situatie tot overmaat van ramp ook nog eens samen moeten gaan werken, valt de knetterende aantrekkingskracht niet meer te negeren.

Het lastige van Verborgen verlangen is dat de hoofdrolspelers niet helemaal zijn uitgewerkt. Fleur is een brave meid die al een tijd geen seks heeft gehad. Ze was te druk bezig om aan de verwachtingen van haar vader te voldoen, dat ze helemaal is opgeslokt in haar werk. Toch is het lastig om iets van medelijden met haar te voelen als ze over een situatie uit haar verleden vertelt. Met haar emoties gaat ze daar niet al te diep op in.

Ook word je niet helemaal gepakt door het wisselende perspectief. Het leest snel weg omdat je immers wilt weten hoe het verder gaat. Met de gedachtes van Thomas zijn er ook geen problemen. Hij vertelt wat hem irriteert en waarom ze niet samen kunnen zijn. Desalniettemin is het lastig om het argument voor het afstoten uit Fleurs gedachtegang te vinden. Telkens als de lezer op het punt aankomt om daar achter te komen, valt het verhaal weer terug in Thomas zijn gedachtes en word de lezer als het ware een tijdje bezig gehouden.

Zoals de cover al belooft zijn er veel stomende scenes aanwezig. Voor een New Adult genre is dat ook niet erg. Er mag best erotiek tevoorschijn komen, zolang deze maar een functie kunnen vervullen. Dit ontbreekt op een gegeven moment in Verborgen verlangen. Waar het in het begin een opwindende aan- en afstoten is, neigt naarmate het verhaal vordert een herhalend erotisch verhaal te zijn.

Door de leedvermaak van Fleur en de kleine pesterijtjes van Thomas weet Van Mol er een matig gevoel voor humor aan toe te voegen én een vrij simpel verhaal te houden. Dat zorgt ervoor dat het 2e deel van de serie Verlangen gered wordt van de vrij erotische scenes en de onpersoonlijke personages. Mocht het nog een hete zomer blijven, dan kan je nog gaan genieten van het 3e en laatste deel van de serie Verboden Verlangen.

Reacties op: Vrij simpel maar erotisch verhaal

49
Verborgen verlangen - Stefanie Van Mol
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners